This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Sat May 25 18:26:20 2024 / +0000 GMT

15 miljoner dollar för att mörda Venezuelas president!
USA erbjuder 15 miljoner dollar för att mörda Venezuelas president!

Det kommer en rad nyheter från Venezuela i coronarapporteringens skugga.

USA har utfäst belöningar på miljontals dollar för de som kan gripa eller oskadliggöra Venezuelas president och ytterligare ett drygt dussin ledande politiker i landet.

Samtidigt kommer rapporter om beslagtagna vapen som skulle användas för att störta Venezuelas regering. Och en officer, tidigare desertör från Venezuelas armé, talar ut för journalister.

USA var ”spindeln” i en ny terroristplan utarbetad på colombianskt territorium för att mörda Venezuelas president Nicolas Maduro. Här ingick leveransen av en gigantisk vapenarsenal, kapabel att beväpna ett halvt armékompani.

Avslöjandet gjorde den venezuelanske desertören och generalmajoren Cliver Alcala Cordones i den colombianska radiostationen W Radio.

Bara några timmar tidigare hade Trumpregeringen via sin utrikesminister Mike Pompeo offentliggjort att USA-regeringen satt upp en ”belöning” på 15 miljoner dollar till den eller de som griper eller eliminerar Venezuelas folkvalde president Nicolas Maduro. Med andra ord: ”15,000,000 USD, Maduro, Död eller Levande”!

Detta häpnadsväckande beslut, som bryter mot alla internationella avtal och konventioner, rättfärdigar den förre CIA-chefen med orden: ”USA anser inte att Maduroregimen är legitim”. Med andra ord anser sig Vita Huset ha rätt att beordra en avrättning av en statschef. [Vilket i och för sig inte skulle vara första gången]

Enligt generalmajor Alcala var vapenleveransen som colombianska myndigheter beslagtog i tisdags, del i ett avtal som gjorts upp mellan Trumps ”legitime” president, Juan Guaidó och ”en USA-agentur”, med all sannolikhet CIA eller "knarkbekämpningsmyndigheten" DEA. Alcala uppgav att avtalet hade undertecknats på colombianskt territorium, där all planering av aktionerna genomfördes. I dessa ingick en rad selektiva mord, bland annat mot Venezuelas folkvalde president Nicolas Maduro.

Intervjun med Alcalá gjordes av flera journalister från W Radio och måste ses som en skänk från ovan till det venezuelanska åklagarämbetet. Detta samlar för varje dag allt fler konkreta bevis på det landsförräderi som den självutnämnde ”presidenten” Juan Guaidó representerar. (Som Sverige erkänner, men inte majoriteten av FN-medlemmarna). Och det är Guaidos egna som presenterar bevisen för åklagarna.

USA anklagar Maduro för att vara inblandad i knarkhandel. Om Trump verkligen vill jaga drogbaroner och terrorister så kan han utgå från Colombia, där den paramilitära gruppen Los Rastrojos är ansvarig, enligt de egna colombianska myndigheterna för en enorm kokainsmuggling. Det är samma grupp som ”eskorterade” Trumps marionettpresident Guaido den 22 februari 2019 när det famösa mediespektaklet ”VENEZUELA AID” uppfördes i den colombianska gränsstaden Cucuta. Men varken Pompeo eller Guaidó vill kännas vid dessa känsliga ”strategiska” förbindelser mellan Guaidó och de motorsågsmördande paramilitärerna i Los Rastrojos.

Generalmajor Alcala sammanfattade i radiointervjun hur Colombia är den fysiska, logistiska och politiska plattformen för den venezuelanska oppositionens planer för att förvandla Venezuela till ett nytt Syrien:

• Colombia är centrum och utgångspunkt för de planerade terroristaktionerna i och mot Venezuela.

• Colombias militära underrättelsetjänst är indragen i planeringen.

• På colombianskt territorium, vid gränsen mot Venezuela, förfogar de venezuelanska terroristerna som lyder Juan Guaidó sex militära träningsläger.

• Alcala erkände i den colombianska radiostationen W Radio att han från colombianskt territorium förberedde en rad selektiva mord, bland annat mot Venezuelas president Nicolas Maduro.

• Terroristattentatet skulle genomföras i slutet av mars.

• Cliver Alcala uppgav att han satts upp på DEA:s lista över narkotikasmugglare men att han har sammanträffat ett stort antal gånger med USA-agenterna för att planera attackerna mot Venezuela. ”Hur är det då möjligt att de har med mig på denna lista”? var en fråga som Alcala ställde när han intervjuades i W Radio.

• Alcala har heller inte besvärats av de colombianska myndigheterna trots att de vet att han har sitt hem i den colombianska kuststaden Barranquilla, där han lever sedan två år utan problem.

• Alcala ringde upp den militära underrättelsetjänsten och myndigheterna två timmar efter att vapenarsenalen hade beslagtagits och tog på sig ansvaret för denna. Varken de politiska, militära eller polisiära myndigheterna har gjort ett enda gripande eller ens förhört denne venezuelanske militäre desertör och terroristledare!

• Vapenarsenalen hade den colombianska staden Riohacha, nära gränsen till Venezuela, som slutdestination. Där fungerar ett av de sex militära träningslägren under ledning av Robert Colina Ibarra, alias `Pantera´ där terroristerna tränas för att senare sättas in efter att de gått över den långa gränsen mellan Colombia och Venezuela.

• Enligt Alcala var dessa vapen ett resultat av ett avtal mellan Juan Guaidó och ”USA-rådgivare”. En av dessa ringde upp Alcala mitt under intervjun med W Radio, vilket Alcala informerade journalisterna om direkt i etern (pinsamt värre för USA). Samtalet kom med all sannolikhet för att hejda den venezuelanske desertören att fortsätta ”läcka som ett såll” för USA synnerligen komprometterande uppgifter.

• Enligt Alcala och Vita Huset ska dessa planerade terroristaktioner ses som ”en befrielse av Venezuela inom ramen för TIAR”, OAS´ organ för militära interventioner mot OAS´ egna medlemsstater uppgav Alcala. Men Venezuela är inte med i OAS längre.

• Enligt denne kuppmilitär var den venezuelanske Miamibaserade konsulten i valmanipulationer, J.J. Rendon, (anlitad av Juan Manuel Santos och Ivan Duque inför presidentval i Colombia) samt de två venezuelanska högerextrema oppositionsledarna Ivan Simonovis och Leopoldo Lopez helt införstådda i den planerade terroristoffensiven mot Venezuela. Simonovis deltog i kuppförsöket den 30 april 2019 och gick under jorden och senare i exil i USA. Leopoldo Lopez satt fängslad i sitt eget hem dömd för statskuppförsöket 2014. Han fritogs i gryningen den 30 april 2019, men gick in på den spanska ambassaden efter att kuppförsöket blev ett praktfiasko. Lopez tillhör samma parti som Guaidó, Voluntad Popular.

Enligt Venezuelas kultur- och informationsminister Jorge Rodríguez kan den nu avslöjade terroristplanen sammanfattas i följande punkter:

- Den organiserades av Colombia och USA.

- Målet var att beväpna paramilitära grupper i Venezuela med avsikt att genomföra terroristaktioner.

- Den skulle verkställas mellan 23-25 mars mitt under den nationella kollektiva karantänen som inrättats för att hejda spridningen av Codvid-19.

- Militära specialstyrkor skulle genomföra attacker med målet att mörda president Nicolas Maduro.

- Ursprungligen skulle planen genomföras den 10 mars. Men på grund av brister i den operativa styrkan och misslyckandet från Juan Guaidós sida att samla några större styrkor den senaste tiden flyttades planen fram till 23-25 mars.

- De beslagtagna vapnen har ett sammanlagt värde på en halv miljon dollar, cirka fem miljoner kronor, motsvarande kostnaden 83 333 uppsättningar för diagnostik, 2 500 munskydd och tre miljoner tabletter Cloroquina för att behandla patienter smittade av Covid-19.

- Enligt generalmajoren hade finansieringen av vapenarsenalen tagits från de i USA beslagtagna venezuelanska statsegendomarna, som till exempel den stora bensinstationskedjan Citgo, som motsvarar ett värde av sju miljarder dollar!

Den 4:e augusti 2019 genomfördes ett mordförsök med två drönare mot president Nicolas Maduro och praktiskt taget hela den venezuelanska statsledningen. Det är nästan samma personer, ett 15-tal som Trump&Pompeo nu vill se ”Levande eller Döda”, som det hette i Vilda Västern. Trump tycks leva kvar i den tidsepoken.

Kommer Luis Almagro, OAS´ generalsekreterare att utlysa en extra session för att dryfta en så allvarlig fråga som ett beslut från USA om att beordra mord på en statschef?

Dick Emanuelsson 200326

 

 


Post date: 2020-03-27 16:43:55
Post date GMT: 2020-03-27 15:43:55
Post modified date: 2020-03-27 16:43:55
Post modified date GMT: 2020-03-27 15:43:55

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com