2024-08-17 Uppsala. Salsa: Alexander Abreu y Havana D´Primera!

Alexander Abreu. Foto: Creative Commons

Alexander Abreu y Havana D´Primera!

Uppsala Konsert & Kongress

Lördag 17 augusti 2024 kl. 19.00

Biljetter på Tickster

Förbered dig på en av sommarens och årets hetaste kvällar när ett av Kubas just nu bästa band kommer till Uppsala Konsert & Kongress – Havana D’Primera under ledning av sångaren och trumpetaren Alexander Abreu!
Det världsberömda och otroligt framgångsrika salsa- och timbabandet startades 2007 av orkesterledaren och låtskrivaren Alexander Abreu, känd både som sofistikerad sångare och skicklig instrumentalist. När han samlade sexton av de bästa musikerna på ön till sin nya supergrupp gjorde de succé direkt, både i hemlandet och internationellt. Nu betraktas de som en av de absolut främsta salsaakterna som kommit fram på den kubanska salsascenen under de senaste 25 åren!
Havana D’Primera har släppt sex studioalbum och en liveplatta. Samtliga album har blivit överösta med nomineringar och priser. Los Angeles Times utsåg Pasaporte (2013) till en av de bästa skivorna med latin music – någonsin!
Upplagt för dansfest!

Under kvällen medverkar också den kubanske stjärndansaren och koreografen Fredy Clan, som kommer att bjuda på en animacion och en svettig bootcamp show med dansare från Uppsala Danscenter. Det blir också dansshow med Salsa Sthlm och Uppsalas egen salsakung Carlos Lopez visar dig sina bästa steg i en kort prova-på-salsa-kurs!
Bakom skivspelarna hittar vi Sveriges salsafavorit: DJ Isra!
Det är med stor glädje och förväntan som Uppsala Konsert & Kongress och Selam i samarbete med Carlos & Friends presenterar ännu en episk salsafest i Uppsala. ¡Bienvenidos a todos!
Medverkande:
Alexander Abreu – leadsång, orkesterledare
Amaury Pérez – trombone, kör
Yoandy Argudín – trombone
Uyuni Martínez – trumpet
Lázaro González – trumpet
José Luis Hernández – saxofon
Yusef Díaz – keyboard
Raúl Gil – bas
Enrique Pérez – kör
Bernardo Rodríguez – piano
Luis Miguel Sanchez – keyboard, kör
Guillermo del Toro – slagverk
Camilo Bonne – slagverk
José Julián Morejón – slagverk
Yasser Mejías – guiro
Bruno Nápoles – gitarr
Restaurangen och baren har öppet under kvällen med kubanska smaker och svalkande drycker.
Åldersgräns: 18 år
UKK x Selam
UKK fortsätter utveckla att programverksamheten genom samarbeten med musikbranschens spetskompetenser. Kulturorganisationen Selam har sedan 1997 med framgång breddat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Karibien och tagit svensk musik ut i världen. Samarbetet är en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser i Uppsala per år.