This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Wed Feb 28 6:52:14 2024 / +0000 GMT

Ännu en solidaritetsbrigad anländer
Kuba välkomnar den 27:e latinamerikanska och karibiska brigaden för solidaritet med Kuba

Detta inlägg är bara en liten "teaser", ett smakprov, och en påminnelse om att solidaritetsbrigader återkommande besöker Kuba från praktiskt taget hela världen, för att visa sitt stöd och lära sig mer om landet, dess historia och Revolutionen. Det är ett ypperligt sätt att i gott sälllskap få insikter man inte kan läsa sig till om kubanernas vardag, men också om vikten av att vi håller oss informerade och sprider kunskapen vidare. Och man kan självfallet komma till Kuba före eller stanna kvar efter brigaden, för att på egen hand uppleva detta fantastiska folk och land.

Anmäl dig till nästa Nordiska Brigad! Mer information här på hemsidan, i högerspalten under Aktuellt.

 

Den 27:e latinamerikanska och karibiska brigaden för solidaritet med Kuba inledde 1 augusti sitt program på ön med en invigningsceremoni på Julio Antonio Mella-lägret i Artemisa.

Efter kransnedläggning vid monumentet till Mella fortsatte välkomstceremonin med en hyllning till El Comandante Fidel Castro, som enligt de latinamerikanska vännerna fortsätter att vara en vägvisare för folken på kontinenten.

ICAPs ordförande Fernando González Llort inledde sitt tal med en varm hälsning till brigadörerna, och uttryckte sin tacksamhet för den solidaritet som visats med ön i tider av pandemi och i den ständiga kampen mot USAs blockad.

González Llort sade att brigaden kommer att hjälpa deltagarna att bättre förstå den verklighet som Kuba lever i idag, "att även under rådande svårigheter är det vårt folks beslut att fortsätta framåt och aldrig ge upp", tillade han.

Han hänvisade också till det sociala utvecklingsprojekt som den kubanska staten genomför och påpekade att "det är en revolution som strävar efter största möjliga rättvisa för största möjliga antal kubaner".

ICAP:s första vice ordförande Noemí Rabaza Fernández, representanter för myndigheter och medlemmar i provinsens partikommitté var också närvarande vid evenemanget.

Brigadens program kommer att inkludera besök på vetenskapliga centra och hälsocentraler, samhällen där utvecklingsprojekt genomförs, produktionscentra och Fidel Castro-centret i huvudstaden.

En av höjdpunkterna i programmet blir ett solidaritetsmöte för att hylla den kubanska revolutionens historiska ledare Fidel Castro, vars födelsedag infaller den 13 augusti.

Text och foto: Laura Isabel Miranda Camallea/Always with Cuba/ICAP 220801

(Övers: Vaple)

Recibe Cuba a la XXVII Brigada Latinoamericana y Caribeña de solidaridad

 

 

 

 

 


Post date: 2022-08-02 13:33:24
Post date GMT: 2022-08-02 12:33:24
Post modified date: 2022-12-14 11:21:59
Post modified date GMT: 2022-12-14 10:21:59

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com