This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Fri Jun 14 21:56:58 2024 / +0000 GMT

Antikubanske senatorn Bob Menendez åtalas för korruption + Kommentar
Åklagare rapporterade att 100 000 dollar i guldtackor och 480 000 dollar i kontanter hittades associerade med den antikubanske senatorn

Den demokratiske USA-senatorn Bob Menendez anklagades på fredagen tillsammans med sin fru för korruption efter att ha tagit emot mutor till förmån för den egyptiska regeringen, enligt lokala medier.

Åklagare i fallet rapporterade att 100 000 dollar i guldtackor och 480 000 dollar i kontanter hittades under en razzia hemma hos den 69-årige demokratiske politikern.

Nästan sex år efter en annan brottsrättegång är den aktuella anklagelsen inte relaterad till det tidigare fallet, vilket gör honom till den första sittande senatorn i USAa historia med två orelaterade anklagelser mot sig.

De aktuella anklagelserna härrör från en årslång utredning av New Jersey-verksamheten rörande en vän till Menendez fru, som fick tillstånd från egyptiska myndigheter att certifiera importerat kött.

Den formella anklagelsen tyder på att senatorn genomförde en rad hemliga aktioner till förmån för Egypten, inklusive ett brev på uppdrag av Kairo i jakten på att häva den uppskjutna miljonbiståndet till landet.

Enligt USA-källor har Menendez nu skyldighet att avgå som ordförande för senatens utrikesutskott i enlighet med de regler som fastställts av det demokratiska valmötet.

2015 anklagades senatorn för att ha använt sitt politiska inflytande på uppdrag av en ögonläkare i Florida, som hade gett honom gåvor och kampanjbidrag.

teleSUR 230922 / cv

Los fiscales informaron que fueron encontrados 100.000 dólares en lingotes de oro ....

 

När marionettens trådar spänns

För ett tag sedan kunde man i de viktigaste sociala och andra medier läsa: "Bob Menendez var ordförande för senatens utrikesutskott i den 113:e kongressen och är nu som dess högst rankade demokrat." Med obegränsade befogenheter "är Bob Menéndez medlem av senatens bankkommitté och högst rankad medlem i underkommittén för transport, bostäder och samhällsutveckling. Kommittén övervakar frågor som rör bank-, försäkrings- och finansmarknader, värdepapper, bostäder, stadsutveckling och kollektivtrafik, internationell handel och finans samt ekonomisk politik.”

Idag heter det istället: "Den demokratiske senatorn Bob Menendez, anklagad för att ha accepterat hundratusentals dollar i mutor och använt sitt inflytande för att gynna affärsmän i New Jersey och Egyptens regering, avgick som ordförande för utrikesutskottet i USAs Senat."

Bakgrund: ”Det här är inte första gången som den 69-årige senatorn måste avgå från den eftertraktade posten i senatens utrikesutskott. 2015 avgick han också efter att i New Jersey ha anklagats för att ha tagit emot mutor från en läkare i Florida, ett fall som ledde till en felaktig rättegång på grund av avsaknaden av en enhällig dom från juryn.”

Med åratal av obegränsade befogenheter och den största förledaren i frågor om #Kuba, varför faller denne man så rungande "i vanära"?

Den 9 februari 2023 sticker ett samtal ut mellan Biden och senator Bob Menéndez. Det kom efter att POTUS [presidenten] avslutat sitt tal till kongressen och hälsat på lagstiftarna (som fångats på film): "Bob, jag måste prata med dig om Kuba," sa Biden och log. "Okej", svarade Menéndez. "Jag menar allvar", tillade Biden innan han fortsatte med att hälsa på andra kongressmedlemmar som samlats runt honom.

I Mexico City några dagar senare, den 1 mars (Prensa Latina), påpekade Mexikos president Andrés Manuel López Obrador: "Den demokratiske senatorn av kubanskt ursprung Bob Menéndez skor sig på folkets lidande och förespråkar USAs blockad av Kuba.”

För sin del noterade EFEs nyhetsredaktion den 5 juli i år: "Mer än 50 experter inom ekonomi och utrikespolitik i USA bad den demokratiska senatorn Bob Menéndez i onsdags att 'sluta sprida den falska berättelsen' att det inte finns något samband mellan de ekonomiska sanktionerna mot Kuba och Venezuela och migrationen."

Jisses, tre meddelanden och han lyssnade inte!!

Den mest inflytelserika mannen i politiken lyssnade inte. Var han upptagen av sina korruptionsplaner? Det tror jag inte, det står mer på spel, mycket mer än favörerna från några affärsmän i New Jersey och Egyptens regering.

Storpolitik spelas på den nivån och den kubanska lobbyn är mäktigare.

Biden kandiderar till omval och delstaten Florida kan avgöra, och gamle Bob förstod inte att tyda tecknen på himlen och stjärnornas konjunktion.

Kan en förändring i policyn angående Kuba vara i vardande?

Det är hög tid för det, även utan att den 78:e sessionen i FN:s generalförsamling avslutats... Antony Blinken sprang desperat fram till kameror och mikrofoner för att bekräfta att "USAs regering 'inte planerar' att ta bort Kuba från listan över länder som sponsrar terrorism”.

Vem beordrade honom? Marco Rubio (huvudgarant för idén i spetsen för senatens underrättelseutskott)?

Vem det än var, den som har hållit fast vid gamla trådar för att styra marionetterna måste inse att vi står på gränsen till en ny EPOK.

Världens krav är legitima och välgrundade. Biden (demokraterna) vet att allt står på spel 2024, och för att "vinna" måste han bemästra de hinder som finns i kongressen och senaten.

✍️ Javier Lopez på Facebook, 20923 / cv

 

 

 


Post date: 2023-09-24 07:13:05
Post date GMT: 2023-09-24 06:13:05
Post modified date: 2023-09-24 07:13:05
Post modified date GMT: 2023-09-24 06:13:05

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com