This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Mon Apr 15 3:04:00 2024 / +0000 GMT

Argentina släpper del av flygplansbesättning
Den första gruppen besättningsmedlemmar  som hållits kvar i Argentina anländer till Venezuela

Den första gruppen besättningsmedlemmar från flygplanet Empresa de Transporte de Aerocargo del Sur (Emtrasur), som kvarhållits i Argentina i mer än tre månader, anlände till Venezuela på fredagen efter att den federala appellationsdomstolen i La Plata tillåtit 12 av de 19 besättningsmedlemmarna att lämna landet.

Besättningen, 11 venezuelaner och en iranier, anlände till Simón Bolívars internationella flygplats i Maiquetía, delstaten La Guaira, och togs emot av transportministern och ordföranden för det venezuelanska konsortiet Conviasa, Ramón Velásquez Araguayán.

Deras anhöriga var också på flygplatsen för att möta dem under en känslosam ceremoni.

Kapten Vicente Raga förklarade att han var "mycket glad över att vara tillbaka hos min familj, och vi hoppas att de som är kvar snart kommer tillbaka (...) Vi är goda människor och goda medborgare, många saker har sagts om oss, men sanningen om att vi är hårt arbetande människor har inte sagts".

Ángel Marín tackade å sin sida de venezuelanska myndigheterna för det stöd de visat från första början och betonade att rättvisa hade skipats.

En annan besättningsmedlem uttryckte sin glädje över att återvända hem till sin familj och kommenterade att det borde klargöras att "vi gick till jobbet för vårt land".

Den 13 september gav avdelning III i den federala appellationsdomstolen i La Plata 12 av de 19 besättningsmedlemmarna på flygplanet Emtrasur, ett dotterbolag till Conviasa, tillstånd att lämna Argentina. Dessutom gav domaren Federico Villena tio dagar på sig att besluta om situationen för de övriga sju personer som är kvar i landet.

Flygplanet anlände till Ezeizas internationella flygplats den 6 juni, och trots att myndigheterna inte fann något olagligt i lasten eller mot besättningen håller det argentinska rättsväsendet planet som gisslan.

TeleSur 220916 (CV)

Llega a Venezuela primer grupo de tripulantes del avión de Emtrasur retenido en Argentina

Se även: Venezuela fördömer flygplanskapning

 

 

 


Post date: 2022-09-17 16:43:15
Post date GMT: 2022-09-17 15:43:15
Post modified date: 2022-09-17 16:43:15
Post modified date GMT: 2022-09-17 15:43:15

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com