Hyckleri i regeringsförklaringen

   

 

 

 

  

 

Hyckleri i regeringsförklaringen


"Arbetet för att stärka demokrati ges starkare prioritet. Särskilda insatser görs för att främja demokrati i diktaturer som Kuba och Vitryssland", sade Fredrik Reinfeldt i regeringsförklaringen.

Så sent som kvällen innan regeringsdeklarationen framgick i "Dokument utifrån" CIA:s tillfångatagande av medborgare i europeiska länder som förs till hemliga fängelser och tortyr i länder som Uzbekistan, Egypten, Syrien och Afghanistan. Inget av dessa länder nämns i regeringsförklaringen.

En lång lista av länder, som grovt bryter mot de Mänskliga Rättigheterna, en sådan lista skulle inte innefatta Kuba. Men Kuba är socialistiskt, det är människorna och inte marknaden som styr. Det är därför det brännmärks av Reinfeldt & Co. Det enda man kan säga om regeringsdeklarationen är att det är hyckleri och dubbelmoral! Det är inte mänskliga rättigheter man ömmar för, det är USA:s och kapitalets intressen.

Därför sägs givetvis inget heller om USA:s tortyrläger, rättsövergrepp, fångar som hålls i åratal utan rättegång, övervakning av sina egna medborgare, osv.

Zoltan Tiroler



 

 





Denna plats utges av Svensk-Kubanska Föreningen.
Synpunkter? Kontakta webmaster.cubava@swipnet.se
Copyright © Svensk-Kubanska Förening. Revised: October 08, 2006