Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/de-kubanska-dissidenterna-ar-en-trogen-del-av-extremhogern/
Export date: Fri Jun 14 21:25:13 2024 / +0000 GMT

De kubanska dissidenterna är en trogen del av extremhögern
 

Den kubanska oppositionen stöder regimen i Colombia, ställer sig bakom Israels bombningar och vill också bomba Kuba

Israels bombningar av Gaza har under mindre än en vecka resulterat i nära 200 döda palestinier, varav ett 50-tal barn. Hundratals bostäder, skolor och hälsovårdscentraler har förstörts, liksom nyhetsredaktioner för flera västerländska medier.

Eliécer Ávila, ledare för den kubanska dissidentgruppen ”Somos”, rättfärdigar det hela: ”om det palestinska folket fortsätter att samarbeta med de terrorister som fegt attackerar Israel, kom då inte dragande med folk som klagar över att deras moster dödats. Javisst, när din moster bor i samma hus och välkomnar människor som skjuter raketer. Och tänk om raketen skjuts iväg? Sluta skjuta små raketer för de upptäcks och så får du se en israelisk drönare svara på attacken”.

I Colombia har under de två första veckorna av protester mot regeringens ekonomiska politik resulterat i 43 döda och 2 300 fall av polisvåld. Vad tycker dissidenten Ávila om det? Jo: ”Vi ska resa till Colombia där ni vet att det just nu är en kris och våld. Det finns inget förtryck. 'Colombia vi är med dig', säger folk. Men vilket Colombia stöder du? Den med gerillan, med terroristerna, med Maduros agenter, med mordbrännarna, med de som vill förstöra demokratin?”

Så visar de sina ultrahögerpositioner, denna opposition som i åratal presenteras som en ”moderat opposition”. Men faktum är att de som sin representant i Spanien har Lazaro Mireles, militant medlem i högerextrema och xenofoba Vox.

En kubansk kontrarevolutionär sedan åratal är den förre CIA-agenten och idag journalisten för medier som CNN, Carlos Alberto Montaner. Han hyllar också Israel: ”Israels logik är absolut rimlig. På sätt och vis är det ett försvarskrig.” Men Montaner skulle föredra att bombningarna skulle vara mot Kuba och göras av USA. För några dagar sedan hölls i Miami ett seminarium under titeln ”Försvar av demokratin i Amerika”. Där deltog bland andra Colombias expresident Alvaro Uribe, Argentinas expresident Mauricio Macri och Ecuadors expresident Lenin Moreno, OAS´ generalsekreterare Luis Almagro och sångaren Youtel Romero. På mötet föreslog Montaner följande: ”Kuba måste ges följande ultimatum: antingen slutar det att stödja Maduros knarkregim i Venezuela, eller så får det ta konsekvenserna. Det betyder att Traktatet om Ömsesidig Assistens kan användas, så som president Lyndon Johnson gjorde 1965 när Dominikanska Republiken invaderades. Det kanske räcker med hotet om invasion eller krossandet av [den kubanska] militärapparaten. Det är otrevligt att tänka att man måste ta till våld, men det finns kanske inga andra alternativ kvar.”

Under de senaste månaderna har de kubanska dissidenternas uppmaningar till en militär invasion av ön intensifierats. Så här sa Orlando Gutiérrez-Boronat i Miami: ”Det är legitimt och vi ber om en internationell intervention under ledning av USA för att störta och göra slut på denna regim.” Samma budskap kom från EU-parlamentets Sacharovpris mottagare Guillermo Fariñas: ”Jag är för en total blockad och jag är för att, om förtrycket ökar, det görs en humanitär intervention enligt TIAR [en klausul i OAS] för att även om Kuba inte är med i OAS så finns det i den geografiska zon som TIAR omfattar och TIAR har rätt att intervenera i Kuba.” Maykel Osorbo, rappare i Kuba och medlem i den så kallade San Isidro-rörelsen är ännu tydligare: ”Det som behövs här är att ge eld, kompis. Vill du att detta ska förändras? Ge eld. Jag stöder en invasion nu. Ska de invadera Kuba? Kom hit!”

Sådan är de kubanska dissidenternas ”pacifism” och deras gamla önskan att se bombningar som i Gaza – över Havanna.

Cubainformacion 210524 (med utförliga källhänvisningar i orignalet)

Gaza y La Habana: el amor a los bombardeos de la “disidencia” cubana 1

HÄV BLOCKADEN! KANYLER TILL KUBA!

Nu driver vi kampanjen ”Kanyler till Kuba”, för att stödja Kubas vaccinationsarbete i, och utanför Kuba.

GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

Ta ett steg till och bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0
Links:
  1. https://vnclip.net/video/2OyWpjs0ALQ/gaza-y-la-hab ana-el-amor-a-los-bombardeos-de-la-%E2%80%9Cdiside ncia%E2%80%9D-cubana.html
Post date: 2021-05-30 06:35:42
Post date GMT: 2021-05-30 05:35:42

Post modified date: 2023-05-30 14:55:20
Post modified date GMT: 2023-05-30 13:55:20