This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Wed Feb 28 6:31:59 2024 / +0000 GMT

Demokrati enligt Sankte Biden
Demokrati enligt Sankte Biden

Ett hundratal inbjudna deltog 9:e och 10:e december i det virtuella mötet ”Summit for Democracy”, ett initiativ från president Biden. Enligt analytiker var det en uppvisning i demagogi och ett fiasko fyllt med tom retorik.

Enligt Dr Sam Anderson visade listan över de inbjudna, statsöverhuvuden, aktivister, journalister och chefer i den privata sektorn, grov partiskhet.

Uppdelningen leder till en delad värld som å ena sidan delar in världen i ”demokratier”, enligt Sankte Biden, och ”de övriga” å den andra, de som utestängs från Washington, sa Dr Anderson till Orbe.

Det virtuella mötet, som ägde rum utan hänsyn till FN, fokuserade på de utmaningar som demokratierna måste bemöta: försvar mot auktoritärism, kampen mot korruption och främjande av mänskliga rättigheter.

Men det sammankallande landet själv har en tveksam trovärdighet och moral för att sätta upp sig som ett exempel på demokrati, sa Anderson.

Omfattande systematisk rasism, polisvåld, fenomen som droger, skjutvapen etc. gör USA till en röst utan legitimitet att fördöma andra, sa Anderson som är medlem av National Black Liberation Movement-Unitary Initiative.

”Vad kan mitt land lära ut när till och med valsystemet är behäftat med systematisk ondska där det enda som öppnar dörrarna för att nå Vita Huset eller något annat valt ämbete, är pengar.”

”Hur ska man förstå att i 'vår demokrati' är valet av president resultatet av ett antal i ett valkollegium och inte av vad folket röstat på.” Anderson underströk att detta visades på ett mycket negativt sätt när en mobb av fanatiska Trumpanhängare stormade Capitolium 6 januari, uppmuntrade av teorin om valfusk och lögn.

Dessutom visar bara det faktum att latinamerikanska länder som Kuba, Venezuela, Nicaragua och Bolivia var frånvarande från mötet hur (föga) demokratiskt det var, sa Anderson som själv sedan länge är aktivist i solidaritet med Antillernas största ö, Kuba.

I en intervju nyligen förutsåg Kubas utrikesminister Bruno Rodriguez att mötet enbart skulle visa USA:s svaghet, ett USA som inte vågar möta misstron och isoleringen av landets utrikespolitik i FN.

I den digitala publikationen ”Moon of Alabama” beskrevs händelsen som ett ”propagandaspektakel som är tänkt att visa ett starkt ledarskap där det inte finns.” Och New York Times varnade att Bidenregeringen försöker smida en gemensam front tillsammans med sina allierade i Europa och Asien inom teknologi, ekonomi och militär inför en tid av konkurrens som kommer att vara väldigt olik någon tidigare geopolitisk rivalitet.

”Demokrati” är den gemensamma beteckning som Bidenadministrationen använder för att indikera vilka som är spelare i hans lag. 

National Network on Cuba, Rosemari Mealy 211214

”1 MILJON KANYLER TILL KUBA!” - MÅLET UPPNÅTT OCH PASSERAT!

FORTSATTA BIDRAG GÅR TILL DEN MÅNGÅRIGA INSAMLINGEN "MEDICINER TILL KUBA"

SÅ FORTSÄTT GÄRNA MED STÖDET. 

Insamlingen är ett stöd till Kuba och ett slag mot USA:s förlamande blockad som försöker tvinga kubanerna ner på knä genom svält och desperation.

GE ETT BIDRAG! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

Ta ett steg till och bli en del av solidaritetsrörelsen!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

 

 

 


Post date: 2022-01-01 10:15:01
Post date GMT: 2022-01-01 09:15:01
Post modified date: 2023-05-18 20:46:14
Post modified date GMT: 2023-05-18 19:46:14

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com