Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/ett-framgangsrikt-ar-for-svensk-kubanska-foreningen/
Export date: Mon Apr 15 2:22:44 2024 / +0000 GMT

Ett framgångsrikt år för Svensk-Kubanska Föreningen
Svensk-Kubanska Föreningens årsmöte 2020 genomfördes lördagen 14:e mars i Göteborg. Trots coronapaniken, och en hel del återbud i sista stund, deltog ett 70-tal personer på årsmötet, varav 25 ombud.

Det var ett positivt möte som kunde se tillbaka på ett framgångsrikt verksamhetsår. Vi fortsätter att öka i antal medlemmar, vi når ut bredare än någonsin med vår hemsida och på sociala medier. Under förra året hade vi rekordmånga aktiviteter och har etablerat oss på flera nya orter. Tidskriften KUBA har en ny redaktion. Vi fortsätter det nödvändiga arbetet att förnya och föryngra Föreningens styrelse och tre ungdomar valdes in.

I samband med årsmötet hölls tal av Victor Manuel Garcia från Kubas ambassad, Isidora Coria Nina, Bolivias förra representant i Sverige och den ekologiska odlargruppen ”Det Gror i Betongen”, som just kommit hem från Kuba. Hälsningar till Svensk-Kubanska kom dessutom från FMLN, Brödet & Fiskarna, Kvarnby Folkhögskola, Kommunistiska Partiet, Proletären FF och webbtidningen E-folket.

Årsmötet antog en motion om ”en container till Kuba”. Det blir ett arbete som dels visar på USA:s folkrättsvidriga och mördande blockad, dels har potential att dra in nya människor i praktiskt arbete. Vårt mångåriga och idoga arbete att informera om världspolisen USA:s grymma blockad och sanktioner, inte bara mot Kuba, kommer också fortsatt att vara en central del i verksamheten.

Föreningen kommer också att fortsätta visa på Kubas världsledande roll inom miljöarbete och ekologi för att nå ut till nya grupper. Kubas spjutspetsposition inom hälsovård, i kombination med landets humanism och internationalism, visas med all önskvärd tydlighet under coronapandemin. Kontrasten blir än skarpare när man jämför Kuba med USA:s och EU:s agerande.

Svensk-Kubanska engagerar sig också för övriga kämpande folk, framförallt i Latinamerika och i länder som Venezuela, Nicaragua, Bolivia och Chile. Internationalismen är gränslös. Kuba är sedan 1959 det bästa exemplet på det.

På söndagen hade den nya styrelsen sitt första sammanträde och den ser positivt på det kommande året, då vi kommer att arbeta för att fortsätta att flytta fram våra positioner ytterligare.

 
Post date: 2020-03-20 11:09:06
Post date GMT: 2020-03-20 10:09:06

Post modified date: 2020-03-20 11:59:35
Post modified date GMT: 2020-03-20 10:59:35