Åk med europeiska brigaden José Martí, 30 juni-21 juli 2019 till Kuba!

Att uppleva Kuba med Brigad är en upplevelse man aldrig glömmer. Här varvas arbete, studiebesök, umgänge med kubaner och andra brigaddeltagare. Du lär känna Kuba. Och det är otroligt prisvärt! 

 

Europeiska brigaden för volontärarbete och solidaritet med Kuba, ”José Martí”.  I programmet ingår besök på platser av historiskt, ekonomiskt, kulturellt och socialt intresse, såväl i huvudstaden som på landsbygden, information om dagsaktuella nationella liksom internationella teman, möten med  olika organisationer i det kubanska samhället samt folket i allmänhet. Denna 49 upplaga genomförs i inramning av bl.a. 60-års firandet av den kubanska revolutionen och 500-års firandet  av staden Havannas grundande.

Vistelsen innefattar 21 nätter varav arton i lägret Julio Antonio Mella (CIJAM), i kommunen Caimito, 45 km sydväst om huvudstaden och tre nätter på hotell i Varadero i Matanzasprovinsen.

Vistelsen kostar 460 CUC per person, och inkluderar logi (upp till fem bäddar), helpension, transport från och till flygplatsen samt till varje programmerad aktivitet. Extranatt i lägret kostar femton CUC per person och natt. Minsta accepterade vistelsetid är tio dagar.

Deltagare förbinder sig att delta i programmet och att respektera koderna för uppförande, disciplin och social samvaro.

Sista anmälningsdag är den 21 maj.

Delegationerna anländer 28-30 juni

Deltagare som befinner sig i Havanna före brigadens start erbjuds transport till lägret, vilken utgår från ICAPs kontor söndag den 30 juni kl. 1700

Invigning sker måndag 1 juli

Avslutning sker lördag 20 juli

Avresa lägret sker söndag 21 juli till Havanna och direkt till flygplatsen

Mer information och anmälan: kontakta Svensk-Kubanska föreningens kansli

e-post: info@svensk-kubanska.se