This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Fri Jun 14 22:18:30 2024 / +0000 GMT

FN framhåller Kuba som säker turistdestination
UN Tourism framhåller Kuba som säker turistdestination

"Vi är här för att berätta för hela världen att man kan komma till Kuba; Kuba är ett av de säkraste länderna i världen som jag har besökt", sade Zurab Pololikashvili, generalsekreterare för FN:s turistorganisation, (UNH Tourism) under ett möte som republikens president Miguel Díaz-Canel Bermúdez höll med turistministrar och företrädare för denna sektor från Latinamerika och Karibien. Dessa är i Kuba för att delta i det 69:e mötet i den regionala kommissionen för Amerika inom denna specialiserade FN-organisation.

”Genom turismen kan vi göra mycket för att försvara sociala frågor, hållbar utveckling, kultur, fred och våra folk”, sade statschefen under utbytet, där även premiärministern Manuel Marrero Cruz deltog. ”Vi har alla mycket att bidra med och lära oss om våra länder”, sade han.

Kubas president tackade dem för deras närvaro på ön, för – betonade han – mitt i "en sådan grym blockad som vi utsätts för och mediernas hysteriska kampanjer för att förvränga vår verklighet, betyder det faktum att ni är här mycket för oss".

Strax innan hade premiärministern betonat den "stora betydelsen för oss att man beslutade hålla detta evenemang på Kuba mitt i det komplexa sammanhang som vi lever i. Vi har många utmaningar framför oss, men också många projekt som vi kan utveckla tillsammans, och det här är ett utmärkt tillfälle för utbyte,” sade han.

Den kubanske turistministern Juan Carlos García Granda hänvisade också till detta och påminde om att det är femte gången som Kuba står värd för detta evenemang, som är ett "utmärkt tillfälle för dem att uppskatta vårt folks verklighet och potentialen i den kubanska turistverksamheten".

Kubas turistminister Juan Carlos García Granda. Foto: Estudios Revolución

García Granda kommenterade också att som en del av konferensens aktiviteter kommer seminariet "Stärkt turismutveckling genom innovation inom samhällsturism" att hållas, ett möte som visar det stöd och den betydelse som FN ger för att ge kommunerna större självständighet. ”I vårt land har vi åtagit oss att utveckla en hållbar lokal turism och det finns en stor potential som utmärker oss i detta avseende.”

Gustavo Santos, regionchef för Nord- och Sydamerika vid UN Tourism, den organisation som har till uppgift att främja en ansvarsfull, hållbar och tillgänglig turism för alla, talade sedan om vänskapen och det ovillkorliga stödet till Kuba. "Vår tillgivenhet och vårt stöd till Kuba. Att vi är en del av detta fantastiska team är en källa till stolthet för oss", sa han.

Carlos Andrés Peguero, Dominikanska republikens vice turistminister för internationellt samarbete, kommenterade denna tillgivenhet och de historiska band som förenar länderna i regionen med Antillernas största land, Kuba. ”Vi är här för att bekräfta vårt stöd för utvecklingen av turismen på Kuba, eftersom vi inte ser oss som konkurrenter, utan snarare kompletterar varandra i arbetet och visionen om en större ekonomisk utveckling för Latinamerika och Karibien."

De närvarande delade olika idéer om behovet av att främja ett allt tätare samarbete på vägen mot att bygga upp flera destinationer i regionen, om hur mycket det finns att dela med sig av och lära av verkligheten i vart och ett av länderna i regionen, samt vikten av att betrakta utvecklingen av turismen som ett instrument för att förbättra livskvaliteten för befolkningarna.

Cubadebate 240424 (ZT)

Cuba aboga por un turismo que defienda el desarrollo social

För att kunna upprätthålla Svensk-Kubanskas solidaritets- och opinionsarbete behöver vi få in minst 150 000 kr under året till vår Kampfond. Om du har möjlighet, ge ett bidrag!

 

 


Post date: 2024-05-14 08:26:13
Post date GMT: 2024-05-14 07:26:13
Post modified date: 2024-05-14 08:32:21
Post modified date GMT: 2024-05-14 07:32:21

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com