Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/hunger-och-desinformation-vapen-i-kriget-mot-kuba/
Export date: Wed Jul 17 19:38:05 2024 / +0000 GMT

Hunger och desinformation vapen i kriget mot Kuba
Hunger och desinformation vapen i kriget mot Kuba

"Den senaste absurditeten i USA:s politik gentemot Kuba är att en liten grupp konservativa kubansk-amerikanska kongressledamöter i USA, besatta av idén att reducera ön till misär, nu dikterar en politik som skadar bredare intressen.” Det säger William LeoGrande, dekan emeritus för School of Public Affairs vid American University i Washington, D.C., i en artikel där han betonar att mycket av denna absurditet "bygger på falska premisser och förvrängda fakta".

Den tyska kanalen Deutsche Welle, har med tidigare senior CIA-analytikern Fulton Armstrong som drar en rad viktiga slutsatser: den nuvarande USA-regeringen har gått längre än Donald Trumps i sin inblandning och aggression mot Kuba, och har ökat finansieringen för att stödja dussintals operationer och program för "demokratistöd", eller vad det egentligen handlar om, "regimförändring".

I artikeln "Cuba, 2024", skriver Lawrence Lessig, grundare av initiativet Creative Commons och styrelseledamot i Free Software Foundation, som var förkandidat till presidentvalet i USA 2016 för Demokratiska partiet. Han säger att "vår regering tilldelar kubaner i Florida tiotals miljoner dollar i statliga kontrakt för att sprida det anti-kubanska budskapet. Dessa kontrakt är extremt lukrativa: i årets budget utlovas 25 miljoner dollar (en ökning med 25 procent) för att ‘främja demokrati' på Kuba, vilket innebär miljoner för att driva webbplatser eller Twitterkonton som syftar till att uppvigla kubaner och framkalla hat mot den kubanska regeringen. En normalisering skulle uppenbarligen leda till att de som gynnas av denna propaganda skulle bli av med sina lättförtjänta inkomster. Det är bra betalt för väldigt lite arbete - vem skulle inte kämpa för att behålla det?"

Kommer ni ihåg de påstådda "ljudattackerna" i Havanna, som påstods ha påverkat hälsan hos US-amerikansk diplomatisk personal? Tja, nu presenterar CBS (USA), The Insider (Lettland) och Der Spiegel (Tyskland) en journalistisk "undersökning" som tyder på att de faktiskt existerade och att de var ett verk av... du gissade rätt, eller hur? Putin! Krigspropaganda är... såååå förutsägbar! Saken skulle vara skrattretande om de påstådda attackerna inte hade varit Trumps argument för 243 nya sanktioner mot Kuba, som det kubanska folket lider av idag, i form av umbäranden av alla de slag. 

De säger att blockaden av Kuba inte existerar, eller hur? Att det är en ursäkt från den kubanska regeringen, eller hur? Tja, detta "finns inte" har inte bara nyligen fördömts av USA:s jordbruksminister Tom Vilsack, eftersom "det hindrar mer mat som odlats av amerikanska bönder från att nå människor på Kuba, som står inför brist på basvaror mitt i en fruktansvärd ekonomisk kris". Denna “icke-existerande” blockad har också nyligen fördömts  av fyra särskilda rapportörer från FN:s råd för mänskliga rättigheter, som har beskrivit det som en allvarlig och massiv kränkning av de mänskliga rättigheterna.

Den amerikanske intellektuelle Lawrence Lessig påpekade också i den tidigare nämnda artikeln: "oavsett vad deras (Kubas) regering är; vilka är vi att svälta ut kubanerna med sanktioner eller neka dem syre under en pandemi för att åstadkomma en 'regimförändring'?"

Men fortsätt, fortsätt att säga att blockaden inte existerar. Låt oss se om så många FN-rapportörer och till och med 187 regeringar som fördömer den varje år i FN:s generalförsamling instämmer.

Cubainformacion 240404 (ZT)

Hambre y desinformación: la estrategia contra Cuba 1

För att kunna upprätthålla Svensk-Kubanskas solidaritets- och opinionsarbete behöver vi få in minst 150 000 kr under året till vår Kampfond. Om du har möjlighet, ge ett bidrag!HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72
Links:
  1. https://www.cubainformacion.tv/especiales/20240404 /108449/108449-hambre-y-desinformacion-la-estrateg ia-contra-cuba
Post date: 2024-04-27 06:42:55
Post date GMT: 2024-04-27 05:42:55

Post modified date: 2024-04-27 06:42:55
Post modified date GMT: 2024-04-27 05:42:55