This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Fri Feb 23 0:21:45 2024 / +0000 GMT

Hyllat landsförräderi
Hyllat och välbetalt landsförräderi

Tänk dig att vänsterregeringar kommer till makten i europeiska länder. De skulle då vidta åtgärder som skulle påverka multinationella företag, på vilket USA skulle svara med ekonomisk krigföring.

Skulle Spanien tillåta att medlemmar i spanska organisationer, finansierade av Vita Huset, skulle få ägna sig åt att förstöra den spanska turistindustrin?

Skulle Italien tillåta att italienska journalister, betalda av USA, skulle genomföra en kampanj för att italienska produkter ska bojkottas?

Skulle Frankrike tillåta att vissa så kallade människorättsaktivister, betalda av Washington, skulle uppmana till en total blockad av Frankrikes ekonomi?

Självklart inte. Varken Spanien, Italien eller Frankrike skulle tillåta detta. Deras respektive lagar är tydliga.

Italien: Mellan tre och tio års fängelse för de som ”från utlandet tar emot pengar för handlingar riktade mot nationella intressen”.

Spanien: Fängelse i mellan fyra och åtta år för den som upprätthåller ”kontakter med säkerhetstjänst som skadar Spaniens vitala intressen”.

Frankrike: Fängelse i upp till 30 år för liknande aktiviteter.

Låt oss då tänka oss denna påhittade situation för länder i det rika Europa och jämföra det med realiteter i ett litet fattigt land som Kuba.

Den kubanska ”dissidenten” Rosa Maria Payá, med finansiering från USA:s federala budget, arbetar för att Helms-Burtonlagarna ska tillämpas fullt ut. Lagar som straffar och bötfäller turistföretag i hela världen för kontakter med Kuba och förbjuder investeringar i Kuba.

José Daniel Ferrer, vars grupp av ”dissidenter” försörjs av Vita Huset, pressar Joe Biden att, ifall han vinner valet, behålla det nuvarande strupgreppet på Kuba.

”Dissidenten” Guillermo Fariñas, som säger att hans uppgift är att ”skada ett ekonomiskt avtal mellan Kuba och EU.” Och därmed stoppa ett alternativ till handel som USA redan förvägrar Kuba.

”Journalisten” Jorge Enrique Rodríguez på Diario de Cuba, en tidning finansierad av Washington, som ägnar sig åt den mest absurda propaganda mot de samarbetsavtal som Kuba och EU har.

Men vad får vi läsa i den europeiska pressen? Att de som har ”kontakter med säkerhetstjänst” och tar emot pengar för ”handlingar som strider mot de nationella intressena” i Kuba borde få fängelse som i Europa? De som är medlöpare i ett brutalt ekonomiskt krig som en supermakt påtvingat en liten ö i Karibien?

Nej, pressen säger till oss att de är fredliga ”oppositionella” som den ”kubanska regimen” sätter ”munkorg” på, ”censurerar”, inte tillåter deras yttrandefrihet eller att organisera sig politiskt.

Dessa figurer fortsätter att gå fria och Havanna tillämpar inte sina lagar med full kraft. De som inte skulle acceptera eller förlåta liknande handlingar av förräderi i Spanien, Frankrike eller Italien och än mindre i USA kritiserar ständigt Kuba och tycker att Kuba ska acceptera det.

Och känner du till någon europeisk tidning som kallar en fängslad journalist i Storbritannien för ”dissident”? Julian Assange, någon? Dubbelmoral?

Payá tackar Trump för att denne "avskaffar förtryckarnas privilegier".

Cubainformacion 200719 (med källhänvisningar i orignalet)

Lo que España o Francia no permitirían pero exigen a Cuba

 

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 - 0

Swish 123 182 37 72

 

 

 


Post date: 2020-07-21 08:57:05
Post date GMT: 2020-07-21 07:57:05
Post modified date: 2023-07-29 20:25:01
Post modified date GMT: 2023-07-29 19:25:01

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com