Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/inte-uppgivenhet-utan-motstand/
Export date: Wed Jul 17 19:34:51 2024 / +0000 GMT

Inte uppgivenhet, utan motstånd.
Inte uppgivenhet, utan motstånd

Det är svåra tider, men det går inte en minut då vi inte tänker och kämpar för att gå vidare. Detta är inte Don Quijotes kamp mot väderkvarnar, utan revolutionens övertygelse om att segra.

Denna kamp innebär att stå tillsammans med dem som får jorden att producera, de som i industrin söker efter lösningar eller de som bedriver vetenskaplig forskning, vare sig det är vid universiteten eller i en produktionsanläggning.

I går, i bergen i Yateras och i San Luis, talade Kubas president med byborna, förklarade situationen i landet och lärde sig, som han har påpekat vid andra tillfällen, av erfarenheterna från män och kvinnor som inte väntar på att blockaden skall falla eller på att en skeppslast med råvaror skall komma, utan som själva skapar och segrar.

Díaz-Canel i Yateras. Foto: Presidencia


Det är vad han där kallade ett folk som befriats från defaitismen.

Samma dag ägde en annan dialog rum, som den vi alla för i våra hem, om de irriterande strömavbrotten. Det skedde i podcasten Desde la Presidencia, som är som om presidenten befann sig i våra vardagsrum med sina gäster. Ett av landets mest akuta problem diskuterades utan omsvep: problemen med det nationella elsystemet.

Premiärministern var i Mayabeque och förde där liknande samtal om vad tekniken kan bidra med för att lösa de största problemen i landet.

Vi kanske inte har tillräckligt med elektricitet nu, men Kuba är en energikälla – på grund av den beslutsamhet, det sätt på vilket landets ledning uppmuntrar folket att delta i försvaret och uppbyggnaden av den socialism som vi strävar efter.

Granma 240524 / cv

Despojados de derrotismo


Post date: 2024-06-07 10:05:31
Post date GMT: 2024-06-07 09:05:31

Post modified date: 2024-06-07 10:05:31
Post modified date GMT: 2024-06-07 09:05:31