This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Wed Jun 29 16:01:59 2022 / +0000 GMT

Känd ”dissident” vill ha hårdare tag mot sitt landKänd ”dissident” vill ha hårdare tag mot sitt land
Den kubanske dissidenten Jorge Luis García Pérez “Antúnez” bad idag president Trump att han vidmakthåller blockaden mot ”regimen i Havanna”. I ett öppet brev till Trump ber dissidenten, förutom att blockaden ska fortsätta, också ”varje form av påtryckning” tills det på ön finns ”en verklig möjlighet att utöva de rättigheter som erkänns universellt”.

”Antúnez” var närvarande och nämndes av presidenten under det tal han höll i Miami i förra månaden i vilket Trump tillkännagav USAs nya (dvs gamla) politik mot Kuba.

”Antúnez” uttrycker sin ”oändliga tacksamhet” för att dissidenter och exilkubaner bjöds in till Trumps tal, vilket var ”ett tydligt erkännande och moraliskt stöd” till oppositionen. Dissidenten tackade också för att Trump gjort slut på ”närmare ett decennium av eftergivenhetspolitik” gentemot Kuba som fördes av Obama.

”Tack så mycket för att tala klart och tydligt till denna grymma och blodtörstiga regim som arkebuserar, fängslar, mördar, låter försvinna; till denna regim som kränker, fängslar och föraktar sitt folk”, skriver ”Antúnez” i sitt brev i vilket han välkomnar att Vita Huset ska införa en ”ny, tydlig och fast politik gentemot Havanna utan den minsta eftergift.”

Han krävde också att Utrikesdepartementet omedelbart upphäver ”visum och rätten att ta emot pengar för regimens funktionärer”, då ”att inte göra det skulle vara att fortsätta att stimulera dubbelmoral och uppmuntra förtryck.” Han refererade till ”det som felaktigt kallas kulturellt utbyte” mellan regeringarna, något som inte är annat än ”en underkastelsens överenskommelse som ger auktoritet åt Havanna att besluta vilken konstnär som får, och vilken som inte får, resa.”

Som dissidenterna tidigare sagt insisterar de på att USA åter ska föra upp Kuba på listan över länder ”som befrämjar terrorism”, en lista från ”vilken det aldrig borde tagits bort på grund av den roll av destabilisering som Castrismen innebär för kontinenten och dess öppna stöd åt undergrävande väpnade grupper och narkoterrorister.”

[Att dissidenterna vänder sig till en utländsk publik är uppenbart. Uttalanden som den från ”Antúnez” ovan har givetvis inget stöd bland kubanerna. De förbannar de fjäskande dissidenterna, som själva lever gott medan de arbetar för en politik som drabbar vanliga kubaner.]

EFE 170707

 

 


Post date: 2017-07-14 11:56:53
Post date GMT: 2017-07-14 11:56:53
Post modified date: 2017-07-24 11:58:18
Post modified date GMT: 2017-07-24 11:58:18

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com