This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Wed Jun 29 15:06:05 2022 / +0000 GMT

Koordinerad strategi mot Kuba
 

USAs regering avsätter stora summor för att destabilisera Kuba. Medlen kanaliseras till olika s k dissidentgrupper i Kuba, via delar av den exilkubanska kolonin i Miami och via andra politiska aktörer, i och utanför Kuba.

Många av dessa fonder ligger under USAs UD, Kontoret för överföringar till Kuba, USAID, Försvarets säkerhetsbyrå, CIA, FBI och andra hemliga organ.

Men en del är helt öppna. Det gäller de närmare 3,5 miljoner dollar som Vita Huset årligen avsätter till projekt via NED (National Endowment for Democracy). NED bildades 1983 för att genomföra aktiviteter som tidigare legat under CIA och dess hemlighetsmakeri.

I Kuba finansierar NED en rad kontrarevolutionära grupper som genomför projekt som påstås främja mänskliga rättigheter, medborgardeltagande eller pressfrihet. Till de sistnämnda hör projekt som ”Diaro de Cuba”, en websida med redaktion i Madrid. De får 280 000 dollar om året. Liknande ”CubaNet” får 225 000. Bägge producerar innehåll som de stora medierna, inte minst i Madrid och Miami, sedan publicerar och därmed når ut väldigt brett och ger sken av opartiskhet och trovärdighet.

Bägge är alltså finansierade av USA och stora bolagsmedier, de upprepar samma attacker om och om igen mot Kubas regering. De ger alltid de av dem själva skapade dissidentgrupperna stort utrymme och de blåser ständigt våldsamt upp de problem som finns i Kuba.

De agerar koordinerat. Tv-kanaler, radio, stora dagstidningar osv, bombarderar oss med lögner, överdrifter och propaganda. Och källan är dessa websidor, som är betalda agenter i USAs psykologiska krigföring mot Kuba.

Tilläggas kan att eftersom de stora internationella tidningarna som El País med flera, publicerar dessa lögner och halvsanningar, så upprepas de också av våra medier i TV, Radio (tänk Lotten Collin), SvD, DN och allt vad de nu heter. Betalda ”nyhetsbyråer” skapar nyheter som de stora medierna återger och de mindre följer efter. Genomtänkt, välfinansierat, koordinerat och effektiv påverkan på allmänheten som får en förvrängd och negativ bild av Kuba.

Cubainformacion.tv 171218

/ZT

 

 


Post date: 2017-12-30 09:59:54
Post date GMT: 2017-12-30 09:59:54
Post modified date: 2017-12-30 10:32:12
Post modified date GMT: 2017-12-30 10:32:12

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com