This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Fri Jun 14 22:08:15 2024 / +0000 GMT

Kuba fördömer USAs falska anklagelser
Kuba förnekar USAs lögnaktiga anklagelser om brist på religionsfrihet

Kubas utrikesminister Bruno Rodríguez Parrilla fördömde idag påståendena i State Departments nyligen publicerade rapport som syftar till att misskreditera ön.

Via sitt Twitterkonto bekräftade utrikesministern att religionsfriheten erkänns, respekteras och garanteras på Kuba.

Med sina lögner försöker de rättfärdiga USAs omänskliga blockad, som kränker vår befolknings mänskliga rättigheter, skrev Rodríguez Parrilla i sin tweet.

USAs utrikesminister Antony Blinken presenterade i måndags rapporten om internationell religionsfrihet för 2022, där han anklagar Kuba för kränkningar av denna.

Enligt dokumentet strider den nya strafflagen mot de religiösa garantier som den kubanska grundlagen ger, och fördömer statens förföljelse och repressiva taktik mot religiösa ledare och aktivister i landet.

I december förra året förde USA upp Kuba och Nicaragua som "särskilt oroväckande länder" på sin svarta lista över länder som systematiskt kränker religionsfriheten.

I Republiken Kubas grundlag fastställs att staten har ansvar för att erkänna, garantera och respektera religionsfriheten och att olika trosuppfattningar och religioner ska behandlas på samma sätt.

Den fastställer också den absoluta separationen mellan kyrkan och staten, vars sekulära karaktär har gjort det möjligt att befästa garantierna för ett fullständigt utövande av religionsfriheten. Kubas grundlag förbjuder alla former av diskriminering på grund av religiös övertygelse.

CubaSí 230515 / cv

Denuncia Canciller cubano falsas acusaciones contra la Isla

Läs mer här:

Råder det religionsförtryck i Kuba?

Religionsfrihet i Kuba?

 

 

 

 

 


Post date: 2023-05-25 08:56:22
Post date GMT: 2023-05-25 07:56:22
Post modified date: 2023-05-25 08:56:22
Post modified date GMT: 2023-05-25 07:56:22

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com