This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Fri Feb 23 1:23:43 2024 / +0000 GMT

Kuba och världsmiljödagen
Världsmiljödagen och Kuba

Fredagen den 5 juni var det Världsmiljödagen, World Environment Day. Den kubanska utrikesministern Bruno Rodríguez uppmanade då världen att ändra de irrationella och ohållbara mönstren för produktion och konsumtion som kapitalismen innebär. Detta för att garantera människans överlevnad som art. "Att skydda miljön kräver ett globalt ansvar. Tiden rinner ut. Låt oss agera nu!", tweetade Bruno Rodríguez med hashtaggen #DiaMundialDelMedioAmbiente.

Tidigare har Kubas president Miguel Díaz-Canel framhållit Kubas engagemang för hållbar utveckling i samband med Världsmiljödagen.

I en annan tweet återgav Miguel Díaz-Canel en fras från ledaren för den kubanska revolutionen, Fidel Castro, där denne påpekade att mänskligheten förstör naturresurserna. ”Det är fortfarande inte löst hur vi ska klara miljön," sa Fidel Castro.

Samtidigt återgavs också i flera e-publikationer på Kuba den revolutionära ledarens tal vid FN:s miljötoppmöte i juni 1992 i Rio de Janeiro, när han talade om att människan är i riskzonen för att utplåna sig själv. Kuba gjorde efter miljökonferensen deklarationen från miljömötet till lag.

Kuba är idag ett av världens mest framgångsrika länder när det gäller hållbar utveckling!

Cuba Si 200606

Enligt Världsnaturfonden WWF är Kuba det enda land i världen som lyckats förena hög livskvalitet, Human Development Index, med en långsiktigt ekologisk hållbar utveckling. 

Visste du att:

"En viktig biologisk livsform står inför hotet att utrotas genom den snabba och fortgående förstörelsen av hennes livsbetingelser - människan". Fidel Castro 1992

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemikrisen skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 - 0

Swish 123 182 37 72

 

 

 


Post date: 2020-06-08 19:53:50
Post date GMT: 2020-06-08 18:53:50
Post modified date: 2023-08-16 19:16:31
Post modified date GMT: 2023-08-16 18:16:31

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com