This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Mon Apr 15 2:48:30 2024 / +0000 GMT

Kubaamerikan läser lusen av kongressledamot
Kubaamerikan läser lusen av kongressledamoten Mario Díaz-Balart

Carlos Lazo en lärare i USA som arbetar för bättre relationer mellan USA och Kuba. Både han och hans familj har fått ta emot dödshot och trakasseras för sitt engagemang. Lazos uppfattningar delas av miljontals kubaner. Lazo ger inte upp och skriver här till en av hökarna bland de kubaamerikanska politikerna: 

Kongressledamot Mario Diaz-Balart: Ni är en skamlös typ. För att säga det på ren kubanska: Ni är en skitstövel! Hur kan Ni påstå att Ni vill det bästa för det kubanska folket? Det låter som ett makabert skämt. Ni bryr er varken om kubaner i det här landet eller kubanerna där borta. Hycklare!

Diaz-Balart (i skjorta). Här med Trumpanhängare i "Proud Boys" och kuppmakare från Nicaragua

Ni är en av dem som tänkt ut sanktioner mot familjer, sanktioner som straffar föräldrar, barn, mor- och farföräldrar, både i Kuba och i USA!

Ni, Diaz-Balart, gynnade och applåderade stängningen av USA:s ambassad i Havanna. Nu måste hundratals familjer göra sina ansökningar om resor i tredje land, en grym ”artighet” från pajasen Diaz-Balart.

Ni, Diaz-Balart är erkänt skyldig till att USA förbjudit penningförsändelser till familjemedlemmar i Kuba genom Western Union. Ert syfte med att vara politiker är att dra åt repet runt halsen på den kubanska familjen. Ni klämmer åt skruvstädet för att öka lidandet mitt under en pandemi.

Det är er skuld, Diaz-Balart, att det inte finns några flyglinjer från USA till de kubanska provinserna. Trump ställde in dessa flyg, hetsade av er och andra som, liksom ni, hatar.

Ni, Diaz-Balart, stödde Trumps åtgärder för att förbjuda möjligheterna till familjeåterförening. Det är ert fel att kubanska familjer, som längtar efter att träffa sina nära och kära, hindras från att göra det. Det är ert fel, herrn, att folk kastar sig i havet och dör.

Men er oförskämdhet och människofientlighet är inget nytt. Minns ni 2004 och de åtgärder Bush vidtog för att hindra oss från att hälsa på i Kuba? Vi skulle bara få åka en gång vart 3:e år. Det var allt. Utan några humanitära undantag. Då var ni med och utformade dessa grymma regler.

Då som nu har ni motsatt er familjebesök till Kuba. ”För att göra slut på Kubas regering måste familjerna göra uppoffringar.” Det är vad ni sagt. Kommer ni ihåg det? Det sa ni för nästan 20 år sedan och ni fortsätter att upprepa samma sak idag. ”Kläm åt hårdare!” ”Man måste offra sig!”

Hur lätt är det inte att be om hunger och desperation när det gäller andra! Hur lätt är det inte att splittra familjer, förbjuda resor, neka visum och förbjuda penningförsändelser – så länge det gäller andras familjer. Ni har er familj hos er, Diaz-Balart. Och andra? Måtte det drabba er! Måtte de blockera er!

Och ni påstår att ni älskar det kubanska folket? Driv inte med mig din typ!

Carlos Lazo, 220105

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

 

 


Post date: 2022-01-12 15:25:15
Post date GMT: 2022-01-12 14:25:15
Post modified date: 2022-01-12 15:25:15
Post modified date GMT: 2022-01-12 14:25:15

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com