This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Mon Apr 15 2:38:42 2024 / +0000 GMT

Kubas seger i FN en uppmuntran för Latinamerika
För 27:e året i rad fick USA se sig nedröstat i FN:s Generalförsamling. Efter att först ha förlorat 9 (nio) omröstningar om röstprocedur och olika tilläggsförslag som USA lade, skedde omröstningen om USA:s blockad mot Kuba. USA fick stöd av Israel. Kuba av 189 nationer. Inga nedlagda röster. Ett förkrossande nederlag för USA i världssamfundet. 

I oroliga tider verkar det som att Kuba alltid får solen att lysa av entusiasm och bekräfta revolutionens väg mot nya framgångar. Detta nya stora misslyckande för USA-Imperiet i FN bevisar det. Deras åtta tilläggsförslag till resolutionen om blockaden röstades ner ett efter ett. Tillägg för att förvirra och kasta skit på föreställningen med hänvisning till mänskliga rättigheter, rättigheter som USA aldrig respekterar. Och i den slutgiltiga omröstningen om blockaden var USA åter ensamt med bara Israel som medröstande. USA lyckades inte ens skrapa fram några nedlagda röster. Sanningen är att de inte övertygar någon med sin besatthet mot denna lilla och värdiga karibiska ö.

Inte ens dess mest trogna allierade, i krig och annat elände som alltid slutar i folkmord, stödde talet av USA:s FN-ambassadör Nikki Haley. Såväl Kanada, EU och de brasilianska kuppmakarna, stövelslickarna i Argentinas regering, lakejerna i Paraguay, Honduras och Chile; alla tvingades erkänna att Kuba måste respekteras. De tryckte alla på röstknappen för att rösta mot blockaden. Nikki Haley själv var tvungen att erkänna att i detta korståget är USA mer ensamt än någonsin. Men världen är upp och ner och FN ignoreras. Denna stora majoritet blir bara symbolisk och gangstrarna för USA:s och Israels utrikespolitik viker inte i sina kriminella aktioner. Båda förbereder nu försök att åter få det iranska folket att förblöda med nya sanktioner, men det kommer inte att bli lätt det heller.

Kuba har vunnit igen och det ger ny styrka till gammalt och nytt motstånd som finns och som kommer att uppstå som svar på fascismens framgångar och allt gissel som kommer ur det. Vad som åter bevisats är att för att nå dit Kuba nått 60 år efter revolutionen, erkänt och beundrat, så har kubanerna gjort en enorm insats som bara en stark revolutionär ideologi kan göra. Till ledarskapet och föredömet från det gamla gardet med Fidel, Vilma, Raul, Celia, Haydee, Almeida och många andra, läggs den nya generationen för vilken den nuvarande presidenten Diaz-Canel är en god representant. De arbetar för att folket och regeringen ska övervinna blockaden i vardagslivet, trots all den skada som denna cancer fortsätter att skapa.

Som Kubas utrikesminister Bruno Rodriguez sa: ”i siffror är de kvantifierbara skadorna som ackumulerats under nästan sex årtionden av blockad uppe i över 933 miljarder dollar”. Bara under det senaste året har blockaden kostat Kuba mer än 4,3 miljarder dollar. Men bortsett från pengarna handlar det om förlust av liv och lidande som USA-barbariet orsakar. Trots det har kubanerna hållit revolutionens fackla högt och de försäkrar att dess ljus kommer att fortsätta lysa över kontinenten. Gratulationer för allt detta Kuba och för ditt vackra och järnhårda motstånd mot Imperiets fortsatta ursinne.

Carlos Aznárez, International Committee 181101

http://theinternationalcommittee.org/cuba-and-another-huge-victory-that-encourages-the-continent/?fbclid=IwAR2ykmsR3mJR1507ngTh_GWJlPC0qWMVphftIWDiIVyaBKP0NySls6I-30I

 

 


Post date: 2018-11-11 21:11:36
Post date GMT: 2018-11-11 20:11:36
Post modified date: 2018-11-11 21:11:36
Post modified date GMT: 2018-11-11 20:11:36

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com