This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Mon Apr 15 3:25:22 2024 / +0000 GMT

Liberalernas krokodiltårar över en simpel kvinnomisshandlare



Ännu en gång dras en mediekampanj mot Kuba igång från USA. Omedelbart hakar liberaler och KD på i Sverige. Fredrik Malm (L), Lars Adaktusson (KD) och Jakob Forssmed (KD) har dragit skrönan i Riksdagen och det diskrediterade Civil Rights Defenders hejar förstås på.

 

Denna gång handlar det om anhållandet av José Daniel Ferrer. En av USA avlönad agent i Kuba, med en lång kriminell historia av slagsmål och misshandel. Från att på 1990-talet börjat sin bana som vanlig kriminell fick han upp ögonen för det lukrativa i att bli ”dissident”.

USA:s ambassad har väglett och finansierat Ferrer, en klar inblandning i Kubas interna angelägenheter. Det är chefen på USA:s ambassad som själv hållit i Ferrers ”utbildning”. Istället för att följa sitt diplomatiska uppdrag och främja de bilaterala förbindelserna, så har denne chef på konsulatet koncentrerat sig på att rekrytera agenter och identifiera olika områden inom ekonomin som USA kan undergräva.

Daniel Ferrer anhölls senast förste oktober 2019 utifrån en anmälan mot honom och tre andra personer för kidnappning och misshandel. Denna skedde under en hel natt, och offret behövde sjukhusvård. Ferrer inväntar åtal. Han har fått besök av sin fru och sina barn i fängelset, enligt de regler som gäller. Alla rykten om att han skulle försvunnit, misshandlats, torterats eller fått otillräckligt med mat är rena lögner som medvetet sprids av USA och dess ambassad i Havanna. Dessa lögner upprepas av svenska politiker och NGO:er som CRD. Ferrer kan träna regelbundet och, på begäran, delta i religiösa mässor.

Man bör känna till att innan han ställde sina tjänster till USA:s förfogande hade Ferrer en lång brottslig karriär av våld bakom sig, utan några som helst politiska motiv. Det började redan 1993. Det handlar om fysiskt våld och misshandel. De senaste fem åren följande:

2013 misshandlade han sin tidigare fru, Liudmila Cedeño. Samma år överfölls Prudencio Villalon Rades av aktivister från dissidentorganisationen UNPACU (som Ferrer leder), på uppdrag av Ferrer. Ernesto Jiminez fick mottaga slag när han kom oanmäld till Ferrers bostad.

2014 utsattes Ferrer sin tidigare fru Yusmila Reyna Ferrera för våld. Det skedde när hon var gravid och inför ögonen på deras fyraåriga barn.

2016 blev en intern diskussion mellan Ferrer och Roberto Ayla Galindo våldsam. Ferrer anklagade Ayala för att arbeta för den kubanska säkerhetstjänsten och han misshandlades av flera aktivister som fanns på plats. Ferrer betalade 40 CUC (ca 400 kr) för att de skulle slå Galindo.

2017 blev ytterligare en exfru, Liettys Rachel Reyes Tur, utsatt för våld. Ferrer slog henne i raseri, trots att hon var höggravid.

2018 anklagade Ferrer Hernandez Aguiler för att vara kubansk säkerhetsagent. Ferrer spottade på honom och slog honom sedan till marken.

2019 var det en Sergio Garcia Gonzalez som Ferrer gav sig på tillsammans med tre av sina anhängare. Också Garcia misstänktes av Ferrer, vilket resulterade i misshandel av denne. Det är alltså detta senaste misshandelsfall som föranlett hans häktning.

Nu gråter liberalernas Malm & Co. krokodiltårar över denne simple våldsverkare och samvetslöse kvinnomisshandlare. Enligt dem är han en politisk samvetsfånge. ”Man tager vad man haver”, sa Cajsa Warg. Kan de inte hitta politiska fångar så får väl en sådan som Ferrer duga.

Utifrån Cubadebate 191119

EEUU usa detención del contrarrevolucionario José Daniel Ferrer para desacreditar a Cuba

 

 

 

 


Post date: 2019-11-22 17:13:59
Post date GMT: 2019-11-22 16:13:59
Post modified date: 2019-11-22 17:17:22
Post modified date GMT: 2019-11-22 16:17:22

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com