Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/miami-hatets-stad/
Export date: Wed Jul 24 21:44:57 2024 / +0000 GMT

Miami – hatets stad
Miami – hatets stad

Sedan 1959 har mördare, torterare, korrupta, hallikar och knarkhandlare samlats i Miami. Dessa flydde från Kuba när den kubanska revolutionen störtade tyrannen Fulgencio Batista, USA:s gudson. (Sedan dess har det kommit en stadig ström av terrorister, avsatta diktatorer, politiska kriminella och högerextremister till staden. Där de tagits emot med öppen famn och funnit en fristad. Miami är utan tvekan världens mest terroristtäta stad).

Presidenterna Eisenhower, Kennedy och Johnson omfamnade skurkarna och förvandlade dem från vanliga kriminella till politiska flyktingar. Det trots begäran från kubanska domstolar att få dem prövade.

Det misstaget i USA:s politik mot den färska revolutionen gav upphov till uppkomsten av en terroristisk maffia, organiserad av CIA, för att genomföra CIA:s undergrävande planer. I dessa ingick lönnmord på kubanska ledare och våldsaktioner i själva USA, vilket kostade många liv. Inklusive Kennedys eget.

Forskare uppger att det i oktober 1962 fanns 410 registrerade kontrarevolutionära organisationer och grupper, alla förbundna med CIA.

Hatet ackumulerades i den kubanska emigrationen, stimulerad av lögnkampanjer, hemliga operationer och lögner om realiteten i Kuba. I detta ingick den avskyvärda ”Operation Peter Pan” (i vilket katolska kyrkan övertalade kubaner att skicka sina barn till USA. Annars skulle kommunisterna ta barnen ifrån föräldrarna) vilket skapade en mycket aggressiv inställning till Kuba. Det tillät Vita Huset att, med CIA:s hjälp, utföra en lång rad hänsynslösa aktioner mot Kuba. Sådant som innefattade biologisk krigföring mot människor och djur. Resultatet var omfattande skador och förluster i människoliv. (För att inte tala om den 60-åriga blockaden).

När Obama blev president blidkades delar av extremhögern i Miami och många välkomnade öppningen med resor och större möjligheter att besöka Kuba. Också kulturellt utbyte kom igång vilket gjorde det möjligt för kubanska musiker att uppträda i Florida vilket inte varit möjligt tidigare. (Och nu åter är omöjligt om de inte offentligt fördömer Kubas socialistiska system och regering).

Trots Obamas öppning vidmakthöll han det ekonomiska kriget, förföljde bankers finansiella transaktioner med Kuba som aldrig tidigare och i Havanna träffade han ledare för kontrarevolutionära grupper som han uppmanade att fortsätta det undergrävande arbetet. Obama uppmanade egenföretagare att arbeta separat från staten för att avveckla socialismen inifrån. Det då Obamas mål i grunden var detsamma som Eisenhowers.

Sällan visas bilder från den mycket utbredda fattigdomen i Miami - terrorismens huvudstad


När Trump vann ändrades allt hastigt. Hatet mot Kuba kom tillbaka med ny kraft, som en politisk tsunami. I Miami tog den sjuka fiendskapen över hela den politiska scenen, väldigt likt 1960-talet på grund av den förnuftsvidrighet som finns i hjärnorna på de som aldrig förlåter att Kuba besegrade legoknektsbrigaden 2506 (vid invasionen i Grisbukten 1961), förhindrade 638 mordförsök på Fidel Castro och med värdighet stod emot den grymma och hänsynslösa blockaden och det finansiella kriget.

Det panorama Miami visar upp idag, i vilket det manas till en militär invasion av Kuba och till våld på gatorna, ger Fidel Castro rätt när han på ett möte efter mordet på Kennedy i november 1963 försäkrade: ”I USA finns det strömningar som vidmakthåller en intolerant attityd mot Kuba och med oförsonlighet vill ha en direkt militär aggression. Den extrema högern i USA stöder de mest äventyrliga, aggressiva och farliga åtgärderna för att gå från fred till krig.”

Inget har ändrats för de som är förgiftade med det gift som mediekampanjer sprutar in i demoniseringen av den kubanska revolutionen. Detta är resultatet av den politiska situation som Trump etablerade med sina reaktionära ståndpunkter och som svarta, latinos och de minst priviligierade nu lider under.

Jim Garrison, åklagare i New Orleans, hade inte fel när han i en intervju 1967 sa: ”I Nordamerika löper vi en stor risk i att sakta utvecklas till en fascistisk stat. Baserat på min erfarenhet så kommer fascismen till Amerika under benämningen 'nationell säkerhet' i ett land där politiska mord är en del av våldskulturen ända sedan Abraham Lincoln.”

Under dessa år på 1960- och 70-talen mobiliserades universitetsstuderande, intelektuella, konstnärer och vetenskapsmän på gatorna i protester mot rasdiskriminering och Vietnamkriget. Men USA-myndigheterna slog ner på allt som de hävdade hotade den Nationella Säkerheten. Ledarna för protesterna greps eller mördades utan möjligheter att skapa en opposition mot regimen gavs. Nu instruerar dessa myndigheter kubanska kontrarevolutionärer hur de ska genomföra gatuprotester för att störta socialismen.

USA tillåter inte denna typ av aktioner i sitt eget land. Det visades med all tydlighet under 1960-talet när John Edward Hoover, chef för FBI, drog igång ett stort hemligt program, COINTELPRO, som utförde en lång rad operationer för att förtrycka de som protesterade. Det bevisar hur de släpper loss politiskt våld mot varje person eller institution som motsätter sig militariseringen av deras interna- eller externa politik och vilka åtgärder de är beredda att ta till för sin heliga ”Nationella Säkerhet”.

Kuba, som står inför en provokation organiserad och finansierad av USA och med stöd av terroristmaffian i Miami, liksom med deltagande av lakejer i dess tjänst som utbildats i utlandet, tillkännagav att de ska demonstrera 15 november. Det i en olaglig demonstration som är i strid mot landets lagar. Det är anledningen till att USA:s UD riktar hot om mer sanktioner ifall Kuba agerar mot demonstranterna. USA drömmer om att lyckas få den kubanska socialismen på fall, som de gjorde i Östeuropa.

José Martí var klok när han försäkrade: ”De människor som tillåter sig bli märkta som hästar och tjurar går runt och visar upp sitt brännmärke.” (Och kontrarevolutionärerna visar öppet sitt stöd till USA, från vilket de försörjs).

Arthur González Cuba Support Group 211105

Miami, city of hate 1

SOLIDARITET! HÄV BLOCKADEN!

EN MILJON KANYLER TILL KUBA! SLUTSPURT I KANYLKAMPANJEN –

HJÄLP TILL ATT NÅ MÅLET PÅ 1 MILJON FÖRE NYÅR!

Nu driver vi kampanjen ”en miljon kanyler till Kuba”, för att stödja Kubas vaccinationsarbete i, och utanför Kuba.

GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

Ta ett steg till och bli en del av solidaritetsrörelsen!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0
Links:
  1. https://www.cubasupport.ie/latest/miami-the-city-o f-hate/?fbclid=IwAR3AaFekyepllrg0aSZaHJJXuMfF4GYkG WW-wUT584Dmbxx8S3jfv0LqHhU
Post date: 2021-11-07 10:32:00
Post date GMT: 2021-11-07 09:32:00

Post modified date: 2021-11-07 14:01:29
Post modified date GMT: 2021-11-07 13:01:29