Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/mordare-och-terrorister-organiserar-protester-i-kuba/
Export date: Wed Jul 24 21:57:03 2024 / +0000 GMT

Mördare och terrorister organiserar protester i Kuba
Mördare och terrorister i Miami organiserar protester i Kuba

Bakom USAs krigsprovokation mot Kuba den 15 november finns bland andra terrorister från sprängningen av planet som lyfte från Barbados och där 77 passagerare miste livet.

Ramón Saúl Sánchez var 2:a i 'Coordination of United Revolutionary Organisations' (CORU), en antikubansk exil- och terroristorganisation med säte i Miami och huvudpersonen i mer än 90 terrorattacker mot kubanska anläggningar i flera länder.

Han var även en aktör i sprängningen av det kubanska planet som lyfte från Barbados med fäktarna i kubanska ungdomslandslaget, internationella diplomater och civila den 6 oktober 1976. 77 människor miste livet när bomben, utplacerad av CIA-agenten Luis Posada Carriles i Barbados under en mellanlandning, exploderade. Posada Carriles fick skydd i USA och slutade sina dagar för några år sedan i Miami.

Piloterna på det sprängda flygplanet, då alla ombord omkom. Terroristerna fick en fristad i USA och har därifrån fortsatt sina dödliga aktioner. 

Saúl Sánchez är en av de ledande i den USA-finansierade provokationen som ett antal kontrarevolutionärer har utlyst till den15 november i tron att de ska kunna störta revolutionen och dess institutioner.

"Provokationen som kläckts för 15N är dömd att misslyckas.  Manifestationen var aldrig autentisk. Försöket att ge den legitimitet är en pervers manipulation.  Republikens konstitution är en genuin skapelse av folket.  Det finns ingen komplott som kan dölja det”, sa Rogelio Polanco från det kommunistiska partiets centralkommitté i en tweet om den utlysta provokationen.

Hela spektaklet, som fått världens medier att aktiveras, är finansierad från USA vilket visas av bandupptagningar från samtal av de inblandade.

Polanco pekar på kontakter med terrorister på en bandupptagning där huvudarrangören av demonstrationen, Yunior Garcia, pratar med den före detta medlemmen i de ökända terroristorganisationerna Omega-7, Alpha 66 och Frente Nacional de Liberacion de Cuba, Raul Saul Sanchez. De diskuterar aktionen och i samtalet framgår att Garcia erbjuds hjälp och stöd av Sanchez. Denne framhåller också de goda kontakterna med medierna för att få positiv täckning. Sanchez föreslår också att det skickas en flottilj med båtar från Florida till stöd för demonstrationerna. I samtalet betygar de varandra sitt ömsesidiga stöd och respekt. 

Polanco refererade också till Yunior Garcias band till Manuel Cuesta, som leder en högerextrem organisation med säte i Argentina, Apertura y el Desarrollo de América Latina (Cadal). 2017 fick Cedal över 100 000 dollar från USA-styrda NED och ytterligare 100 000 dollar till ett projekt kallat ”Un Enfoque Regional para Promover Valores Democráticos con Cuba” (Något i stil med ”Regional inriktning för att stärka demokratiska värderingar i Kuba”).

Såväl Garcia som Cuesta deltog 2018 i projektet ”Tid av förändring”, organiserat av Cadal. 2019 deltog de i en work-shop organiserat av universitetet San Luis i Spanien där de bland annat fick lektioner av Richard Young, expert på att organisera offentliga protester med syfte att framkalla politiska, sociala och ekonomiska förändringar.

Young i sin tur tillhör Carnegie stiftelsen för Internationell fred, vars chef var dåvarande chefen för CIA, William Burns.

”Cuba Money Project” rapporterade nyligen om att USAID lagt över sex miljoner dollar på en rad undergrävande projekt i Kuba. En av mottagarna är ”Directorio Democratico Cubano”, med bas i Florida och under ledning av Orlando Gutierrez som tagit emot 167 500 dollar av USAID. Gutierrez är förespråkare för en militär invasion av Kuba från USA och står också bakom de utlysta demonstrationerna.Telesur 211027 (Översatt och redigerat Z.Tiroler)

Cuba denuncia vínculos entre organizadores de marcha y mercenarios de EE.UU. 1

SOLIDARITET! HÄV BLOCKADEN!

EN MILJON KANYLER TILL KUBA! SLUTSPURT I KANYLKAMPANJEN –

HJÄLP TILL ATT NÅ MÅLET PÅ 1 MILJON FÖRE NYÅR!

Nu driver vi kampanjen ”en miljon kanyler till Kuba”, för att stödja Kubas vaccinationsarbete i, och utanför Kuba.

GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

Ta ett steg till och bli en del av solidaritetsrörelsen!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

 
Links:
  1. https://www.telesurtv.net/news/-cuba-denuncia-vinc ulos-entre-marcha-mercenarios-eeuu-20211027-0011.h tml?utm_source=planisys&utm_medium=NewsletterE spa%C3%B1ol&utm_campaign=NewsletterEspa%C3%B1o l&utm_content=9&fbclid=IwAR2beujcCq9L8alMa uLnEcB1J1DxpiKzRXEdZZxWWWOHpajwL_srket7xGk
Post date: 2021-11-04 10:03:46
Post date GMT: 2021-11-04 09:03:46

Post modified date: 2021-11-04 10:07:57
Post modified date GMT: 2021-11-04 09:07:57