Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/nej-till-svenskt-natomedlemskap/
Export date: Tue Apr 23 15:32:48 2024 / +0000 GMT

Nej till svenskt Natomedlemskap!
Nej till svenskt Natomedlemskap!

Till samtliga ledamöter i socialdemokratiska partiets partistyrelse!

Besinna er! Avbryt omedelbart den forcerade diskussionen om en svensk Natoansökan! Ett förhastat beslut om Nato kan bli ödesdigert.

Svenska folket vill leva i fred! Vi vill inte att våra ungdomar skall skickas ut som kanonmat i USA:s och Natos krig. Svenska folket vill inte att Sverige genom ett Natomedlemskap blir en del av terrorbalansen och därmed även prioriterat målområde för fientliga kärnvapenbestyckade missiler.

”Vår främsta uppgift är att trygga Sveriges oberoende och att värna freden.”

Det är med förtvivlan vi idag ser att ett flertal ur dagens socialdemokratiska ledning förträngt dessa Olof Palmes ord från hans sista 1a majtal 1985.

Olof Palme föll inte undan för påtryckningar från främmande makt. Han såg det som den lilla nationens förpliktelse att verka för fred och försoning mellan folken, för demokrati och social rättvisa. Han var tydlig med att vi skulle stå fria från militära allianser och att Sverige inte skulle fogas in i något stormaktsblock.

Olof Palme lyfte begreppet Gemensam säkerhet som garant för överlevnad på vår planet. Säkerhet kan endast nås när alla är säkra. Ett svenskt Natomedlemskap går stick i stäv mot detta och ökar spänningarna.

Olof Palme arbetade in i det sista för avspänning och nedrustning av stormakternas kärnvapenarsenaler. Han höll på att lyckas med att göra Norden till en kärnvapenfri zon. Men så föll skotten som släckte hans liv. Nu, 36 år senare, står vi inför hotet att den omläggning av svensk utrikes- och säkerhetspolitik som skett skall fullbordas med ett svenskt medlemskap i Nato.

Flera socialdemokratiska organisationer, tidigare ministrar och enskilda personer inom det socialdemokratiska partiets styrelse motsätter sig ett svenskt Nato-medlemskap – all heder åt dem!

Men i partistyrelsen finns också personer som, i samarbete med de borgerliga partierna och ledare för Sveriges militärindustriella komplex, utnyttjar kriget i Ukraina till att försöka forcera in Sverige i krigsalliansen Nato. Detta gör de när världen står inför den största risken sedan Kubakrisen att ett världskrig ska bryta ut.

Ni gör detta i strid mot den senaste socialdemokratiska partikongressen, som tydligt beslutade om linjen – Nej till svenskt Natomedlemskap. Ni nekar svenska folket att få rösta om frågan. Ni försöker forcera fram ett beslut som har historiska dimensioner. Detta är ett svek, inte bara mot det socialdemokratiska partiets medlemmar utan också mot hela svenska folket.

Besinna er! Neutralitet och alliansfrihet har lyckats hålla oss utanför två världskrig!

Nej till ett svenskt Natomedlemskap!

Organisationer bakom kampanjen:

Nej till svenskt

Natomedlemskap!

Enhetsgruppen i Helsingborg - Feministiskt initiativ, Malmö - Folket i Bild/Kulturfront, Riks - Folkkampanjen Kärnkraft och Kärnvapen, Sundsvall - Folkrörelsen Nej till EU, Riks - Framtiden i Våra Händer, Riks - Fredens Hus, Göteborg - Fredsloppet - Fredsrörelsen i Kungälv - Fredsrörelsen på Orust - Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, Göteborg & Uppsala - Jordens Vänner, Helsingborg  - Kommunistiska partiet, Riks – Kristna Fredsrörelsen, Göteborg - Kronoberg för Fred och Alliansfrihet - Kvinnor för Fred, Riks - Nej till Nato, Riks – Palestinagrupperna i Sverige, Riks - Peace4climate, Stockholm - Proletären FF - Revolutionär kommunistisk ungdom, Riks  - Svenska Fredskommittén, Riks - Svenska Kvinnors Vänsterförbund, Riks - Svensk-Kubanska Föreningen, Riks - Unga feminister, Riks - Ung Vänster, Göteborg - Vänsterpartiet, delar av - Österlens fredsfestival.

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande, samma pg och Swish som ovan)

 

 

 
Post date: 2022-05-13 10:49:01
Post date GMT: 2022-05-13 09:49:01

Post modified date: 2022-05-13 10:49:01
Post modified date GMT: 2022-05-13 09:49:01