This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Fri Jun 14 23:06:24 2024 / +0000 GMT

Nya planer för att skapa kravaller i Kuba till sommarenNya planer för att skapa kravaller i Kuba till sommaren

Washington gör nya försök att "hetta upp" de kubanska gatorna under sommaren och utnyttjar den ekonomiska krisen i landet, som USA framkallat genom sina sanktioner.

Enligt nyligen offentliggjorda uppgifter diskuterades vid ett möte i kontrarevolutionären Marcel Felipes hus hos USA:s underrättelsetjänster hur man ska skapa attacker mot Kuba, i vad de kallar Operation 11.7.24.

De försöker än en gång provocera fram ett socialt utbrott den dagen, i en upprepning av de upplopp som ägde rum i vårt land 2021, finansierade och främjade från USA.

Subversion mot Kuba

"Unga entreprenörer: 1 000 dollar för att sätta eld på en polisbil. 2 000 dollar för att sätta eld på en polisbuss. 5 000 dollar för att sätta eld på en valutabutik. Skicka video som bevis"

Attackerna i detta skede har som ett prioriterat mål det nationella energisystemet, på grund av dess inverkan på människors livskvalitet. I syfte att skapa sabotage och förstärka den destabiliserande offensiven har Washington tredubblat sin budget för propaganda, sades det vid mötet. Den antikubanska senatorn Marco Rubio har spelat en avgörande roll för detta mål.

De satsar på sommaren för att skapa kaos och förstöra medborgarnas lugn. Som vanligt planerar de att rekrytera kriminella för att begå terrordåd på ön.

En annan front i offensiven kommer att vara manipulationen av förbindelserna mellan Kuba och Ryssland, där man framställer samarbetet som ett sätt för det eurasiska landet att få soldater från Kuba, en annan lögn som de har försökt att marknadsföra över tiden. De planerar också att använda USA:s sanktioner mot Kuba för att bromsa leveranserna av bränsle och livsmedel till ön.

I detta sammanhang framkom förekomsten av interna stridigheter inom den kontrarevolutionära gruppen "Cuba First", med anknytning till förberedelserna av terroristhandlingar mot vårt land. En av medlemmarna är terroristen Manuel Milanés Pizonero, känd för att finansiera våldshandlingar. Illojaliteten och sveket bland medlemmarna framhävs på flera ställen, vilket en av dem påpekade i dag när han meddelade sitt utträde ur organisationen på grund av det rådande "skvallret, bråket och bristen på respekt".

Nyligen pekade Fulton Armstrong, tidigare analytiker vid CIA, på existensen av ett nätverk av USA:s underrättelsetjänster, som enbart och uteslutande syftar till att sponsra aktioner för att "främja" demokratin på Kuba, som en av orsakerna till den nuvarande ekonomiska situationen på Kuba.

Cubadebate 240411 (ZT)

Nuevos planes para desestabilizar situación en Cuba en meses de verano

HÄV BLOCKADEN OCH TERRORSTÄMPLINGEN AV KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

 

 


Post date: 2024-04-15 08:33:59
Post date GMT: 2024-04-15 07:33:59
Post modified date: 2024-04-15 08:33:59
Post modified date GMT: 2024-04-15 07:33:59

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com