Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/nytt-miljonregn-till-usa-medlopare-i-olika-lander/
Export date: Sun Nov 28 9:14:53 2021 / +0000 GMT

Nytt miljonregn till USA-medlöpare i olika länder
Trots att de offentliga utgifterna skärs ner av Trumpadministrationen, så gäller det inte allt. Kongressen beviljade för nästa budgetår 20 miljoner dollar till oppositionen i Venezuela och 15 miljoner dollar till ”dissidenterna” i Kuba. Ytterligare 5 miljoner dollar går till oppositionsgrupper i Nicaragua. Vad gäller Kuba satsar USA också 29 miljoner dollar på propagandasändningar mot Kuba med radio och TV, via den beryktade kanalen Radio/TV Martí.

Till dessa summor ska dessutom läggas det som organisationer som USAID och NED satsar. Båda är instrument för USA:s utrikespolitik och har samma syften som det officiella USA (fast en del av deras operationer hålls hemliga). Alla dessa summor används för att försvaga, och helst störta, för USA misshagliga regeringar.

NED finansierar exempelvis en rad projekt där man direkt blandar sig i Kubas inre angelägenheter. Det handlar om projekt som ”yttrandefrihet”, ”oberoende film”, ”oberoende journalistik”, ”oberoende fackföreningar”, ”medborgardeltagande” eller ”religionsfrihet”. Det ironiska med alla dessa ”oberoende” organisationer är just att de är totalt beroende av USA.

Dessa program finansierar olika dissidentgrupper med hundratusentals dollar årligen. Grupper som samlar ett mycket litet antal personer och som helt saknar förankring eller betydelse i det kubanska samhället.

NED driver också propaganda i Europa genom medier och organisationer som ”Diario de Cuba” eller “Observatorio Cubano de Derechos Humanos”.

Denna ”generositet” med skattebetalarnas pengar applåderas av den kubanska extremhögern. Men de kräver mer. Det har fått American Foundation att föreslå Trump tio nya förslag för att ”stänga den kubanska regimen inne”, som det uttrycks. Ett förslag är att åter sätta upp Kuba på listan över länder som sägs stödja terrorism. Initiativet, som vill ha mer blockad och mer lidande för kubanerna, har stöd av de som förfogar över de stora tidningsdrakarna. De har också tillgång till viktiga TV-kanaler som CNN. Där kan de låta en sådan som förre CIA-agenten Carlos Alberto Montaner få en permanent plats som kommentator och göra sina ”expertanalyser”, som givetvis får stå oemotsagda.

Cubainformacion 180706

http://www.cubainformacion.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=80000&Itemid=200700
Post date: 2018-07-09 16:29:47
Post date GMT: 2018-07-09 15:29:47

Post modified date: 2018-07-09 16:29:47
Post modified date GMT: 2018-07-09 15:29:47