This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Fri Jun 14 23:13:02 2024 / +0000 GMT

Planer i USA för att sabotera Kubas president från deltagande i FN-möte
Försök att sabotera Kubas president från deltagande i FN-möte

Kontrarevolutionen upphör inte med sina ansträngningar att skada Kuba och dess folk, både inom landet och i internationella sammanhang. Läckt information avslöjar planer från USA att sabotera den kubanske presidenten Miguel Díaz-Canel Bermúdez närvaro vid FN:s generalförsamling, där han ska delta som representant för ordförandeskapet i G-77-rörelsen plus Kina.

Återigen är det personer och påverkare utanför Kuba som står i centrum för provokationerna. Digital korrespondens mellan terroristen Manuel Milanés Pizonero och kontrarevolutionären Javier Fernández Negrín, som läckt ut på kanalen ”El Guerrero Cubano”, avslöjar förberedelserna för att sabotera och hindra den kubanska delegationens deltagande i FN evenemanget.

Enligt videoläckan kommer den antikubanska politikern Rosa María Payá att ansvara för att "vissa lagstiftare" [dvs. kongressledamöter i USA] stöder den kontrarevolutionära cirkusen, med stöd av Luis Almagro, generalsekreterare för den misskrediterade Organisationen för Amerikanska Stater, OAS. Manövern att försöka hindra det kubanska deltagandet ska kompletteras från massmedia och av personer som Juan Manuel Cao, Rolando Nápoles, Mario Pentón, Liu Santiesteban, Ana Olema och Alexander Otaola.

I den läckta korrespondensen: "Den lätta delen är att genomföra demonstrationer mot delegationen, en idé är möjligheten att placera en jätteskärm på en offentlig plats med hög synlighet" för att sprida den vanliga antikubanska propagandan om verkligheten på ön, såsom landets nuvarande ekonomiska situation, den påstådda osäkerheten för medborgarna, liksom situationen för de som arresterades för våldsamma handlingar och vandalism under upploppen i juli för drygt två år sedan.

Dessa reaktionärers handlingar ligger i linje med deras ansträngningar att inta ledarpositioner också inom den Europabaserade kontrarevolutionen. De försöker också använda det kommande G77+Kina-toppmötet i Havanna som en scen för destabiliserande åtgärder.

"Den 23 september kommer vi att tillkännage den nya fronten mot diktaturen, detta handlar om allvar och bly inte svammel och prat (...) vi har samlat in mycket pengar här", avslöjar den ovan nämnda korrespondensen från Manuel Milanés. "El Guerrero Cubano" har dessutom avslöjat försök att få in personer med falsk ackreditering till FN-mötet, i syfte att angripa den officiella kubanska delegationen på plats.

Enligt ”El Guerrero Cubano” handlar det om en "hysterisk exil som går igenom sin värsta stund ekonomiskt och politiskt", och som ser den kubanske presidentens besök som ett tillfälle att samla in mer pengar.

De senaste planerna följer på attackerna mot den kubanske presidentens närvaro vid toppmötet mellan EU och Celac i Bryssel i juli i år. De antikubanska senatorerna Bob Menéndez och Marco Rubio, med stöd av andra kongressledamöter och senatorer kända för sin krigiska hållning mot Kuba, krävde i brev till Joe Biden att den kubanske ledarens närvaro skulle förhindras där.

Än en gång avslöjas den snikna och rovgiriga klon hos dem som ser attacken mot den kubanska regeringen som en affärsverksamhet. Deras ideal är lika falska som den omsorg om vårt folks välfärd som de påstår bekänna sig till.

Se hela videon om det läckta samtalet i länken

Cubadebate 230830 (red ZT)

Desde Estados Unidos intentan sabotear visita del presidente cubano a la ONU

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

 

 


Post date: 2023-09-02 07:16:10
Post date GMT: 2023-09-02 06:16:10
Post modified date: 2023-09-02 07:16:10
Post modified date GMT: 2023-09-02 06:16:10

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com