Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/roster-om-kubas-halsovard/
Export date: Wed Jul 17 19:29:08 2024 / +0000 GMT

Röster om Kubas hälsovård
 

Röster om Kubas hälsovård

Covid-19 bekämpning på kubanskt vis

Denna söta flicka heter Amalia Beatriz, hon studerar medicin i Havanna. Varje dag kommer hon till mitt kvarter för att från måndag till söndag, kolla läget. Med sin vänlighet och omsorg knackar hon på min dörr. Hon frågar om jag mår bra. Hon blir glad när jag kan säga att alla i familjen mår bra. Jag applåderar också för henne varje kväll kl.21. [Det har folk gjort ett tag nu i Kuba för att visa sin uppskattning för hälsovårdsarbetarna].

Iris Menendez, Havannabo 200429

Jag har vårdats av kubanska läkare...

Jag har vårdats av kubanska läkare de gånger jag varit sjuk i Venezuela. De är helt enkelt fenomenala. Jag har fått diagnoser, medicinering och uppföljning mot ögoninflammationer och smärre skador i samband med små olyckor. Dessutom har jag följt med akut sjuka för undersökning i folkkliniker.

De kubanska läkarna uppträder alltid professionellt och lugnt. De arbetar med knappa resurser där de är och klarar av att reparera och felsöka sin egen utrustning, till skillnad från vad vi ser i vår superteknologiserade hälsovård där maskinerna lämnas åt serviceentreprenörer när de slutar fungera. Läkarna brukar också medverka i öppna läkarmottagningar som anordnas i fattiga områden avgiftsfritt i samarbete med lokala folkmaktsråd. De är normala, kännande, empatiska folkliga läkare. Att DN och SR-folk misstänkliggör och hävdar att de är slavar under 'regimen' på Kuba är bara tecken på den absurda ignoransen som präglar bolagsmedier, som tänker och gör allt för pengar.

Juan Velasquez 200505

Kanadensare i Kuba

Läkare gick sina rundor i mitt grannskap i morse. Förra veckan fick vi alla droppar att ta oralt under en vecka för att förstärka vårt immunförsvar. Vi känner oss säkra, väl omhändertagna och helt övertygade om att vi inte skulle fått denna kvalificerade vård i Kanada eller någon annanstans i världen. Detta är Kuba.

Amara Goodspeed 200512

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemikrisen skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN! 1


OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 - 0

Swish 123 182 37 72

 
Links:
  1. https://cuba-solidarity.org.uk/end-the-blockade/
Post date: 2020-05-20 20:37:07
Post date GMT: 2020-05-20 19:37:07

Post modified date: 2023-05-26 14:13:32
Post modified date GMT: 2023-05-26 13:13:32