This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Wed Oct 16 15:20:56 2019 / +0000 GMT

Kontinental antiimperialistisk solidaritetskonferens för demokrati mot nyliberalism
Det händer i Havanna 1-3 november

Kontinental antiimperialistisk solidaritetskonferens för demokrati mot nyliberalism -

För oberoende, rättvisa och syskonskap mellan folken

Svensk-kubanska föreningen deltar i stor internationell konferens för demokrati och mot nyliberalism

Under Trump-administrationen har USA:s politik blivit alltmer aggressiv, inte minst mot grannländerna på den amerikanska kontinenten. Blockaden mot Kuba har skärpts. Ett kuppförsök i Venezuela har nyligen misslyckats. I många andra länder på kontinenten märks USA:s destabiliseringspolitik.

Kuba är en av Trumps främsta måltavlor, bland annat därför att landet fungerar som samlingspunkt för den antiimperialistiska rörelsen i världsdelen. För att visa att den internationella solidaritetsrörelsen lever och för att markera att motståndet mot USA-imperialismen är starkt, arrangeras en antiimperialistisk solidaritetskonferens i Havanna i höst.

Det stora ”kontinentala mötet för demokrati mot nyliberalism” äger rum den 1-3 november i Havanna. Det är bland andra Kubas Institut för Vänskap med Folken (ICAP) och Kubas landsorganisation CTC – Kubas Fackliga Centralorganisation som bjuder till konferensen. På konferensen samlas motståndare mot USA-imperialismens offensiv från olika läger och länder. Förutom deltagare från latinamerikanska massorganisationer och partier deltar många framstående internationella intellektuella som länge engagerat sig för folkens befrielse, däribland en rad kubavänner från USA och Kanada. För Svensk-kubanska föreningens räkning kommer Eva Björklund att delta i konferensen.

Konferensen är öppen för alla intresserade. Konferensspråken är engelska och spanska, med simultantolkning. Mer information hittar du på https://seguimosenlucha.org. Om du är intresserad att delta i konferensen kan du gärna höra av dig till vårt kansli: info@svensk-kubanska.se

 

 

 


Post date: 2019-09-09 07:59:58
Post date GMT: 2019-09-09 06:59:58
Post modified date: 2019-09-09 15:58:16
Post modified date GMT: 2019-09-09 14:58:16

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com