This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Sun Nov 28 9:16:25 2021 / +0000 GMT

”Svält ut mina landsmän!”
Nedanstående har skickats till en rad tidningar som i förra veckan stort slog upp en artikel från TT om "dissidenten" Manuel Cuesta. Det som inte nämndes där framgår här. 

”Svält ut mina landsmän!”

I förra veckan publicerades i en lång rad tidningar en stort uppslagen TT-artikel om att kubanen Manuel Cuesta kommit till Sverige för att förmå svenska Riksdagen att inte godkänna det avtal som Kuba och EU upprättat. Sverige är ett av bara tre länder i EU som ännu inte godkänt det. Avtalet skulle göra slut på den negativa särbehandling som Kuba utstått från EU. Cuesta vill alltså att diskrimineringen av hans eget land ska fortsätta.

Vem är då denna Cuesta? Han är ledare för en av de grupper i Kuba som med ekonomiskt stöd från USA och även EU (tidigare också från SIDA) sedan lång tid arbetar för att störta Kubas regering. Han är en mycket priviligierad oppositionspolitiker. Medan regeringsmotståndare i grannländer som Colombia, Brasilien, Guatemala och Honduras varje dag riskerar livet, så kan Cuesta regelbundet resa till USA och Europa för att be om ”hårdare tag mot kommunistregimen”. Sedan kan han åka hem och, tack vare de miljontals dollar som USA årligen helt öppet pumpar in till oppositionella i Kuba, leva ett liv som ingen vanlig kuban åtnjuter.

Till Cuesta sällar sig den så kallade människorättsorganisationen Civil Right Defenders. CRD har länge arbetat för att hindra Sverige från att ha bättre relationer med Kuba. Kanske inte så konstigt då organisationen, enligt sin egen hemsida, får stöd från USA. Traditionellt har CRD goda förbindelser med de terroristiska exilkubanerna i Miami.

Cuesta har förstås inget stöd i Kuba, där folket lider av de grymma sanktionerna och snabbast möjligt vill få slut på dem. Sanktioner som kommer att fördömas med överväldigande majoritet i FN:s Generalförsamling om några veckor. Men sanktionerna drabbar inte Cuesta. Tvärtom, han lever gott på fientligheten mot Kuba.

Zoltan Tiroler 190909

 

 


Post date: 2019-10-10 14:21:04
Post date GMT: 2019-10-10 13:21:04
Post modified date: 2019-10-10 14:21:04
Post modified date GMT: 2019-10-10 13:21:04

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com