This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Sun Nov 28 9:31:10 2021 / +0000 GMT

Sveriges Radio och Lotten Collin är en skam för journalistiken
Tisdag morgon och Radio P1 ”nyhetsmorgon”. Sällan numera en dag utan ett hårt vinklat och reaktionärt inlägg. Inte heller idag slipper man ifrån. Latinamerikakorrespondenten Lotten Collin rapporterar. Inte om den pågående, blodiga kuppen i Honduras, där dödsskvadronerna nu skördar dagliga offer bland vänsteranhängare. Inte om de enorma massprotesterna mot högerpolitiken i Argentina. Inte om karabinjärernas brutalitet och mord på mapucheindianerna i Chile.

 

Det handlar förstås om hatobjektet nr 1: Venezuela (när det inte varvas med Kuba). Nej, inte för att berätta om att FN-experten Alfed de Zayas för några dagar sedan slog fast: ”Jag tycker inte om överdrifter. Humanitära kriser finns i vissa länder i Afrika och i Mellanöstern. I Venezuela förekommer brist på livsmedel och mediciner, men det är ingen humanitär kris. Beteckningen 'humanitär kris' förvandlas till en förevändning för att intervenera och störta en regering som, oavsett om man gillar det eller ej, har valts”.

 

Collin slår fast att ”alla vill lämna Venezuela”. Att det finns flera miljoner fler colombianer i Venezuela än tvärtom, nej det passar inte i historierna hon målar upp och nämns därför förstås inte. Och vidare: ”Det sämsta med Venezuela är regeringen”. Att venezolanerna själva i tre val under året visat att de inte delar Collins uppfattning hör inte hemma i hennes världsbild. Hon säger själv att hon är på resa i Venezuela för att göra intervjuer om krisen. Hennes uppdrag är klart och hon uppfyller husbondens önskan. Collin är en skam för journalistkåren. Tyvärr är hon långt ifrån ensam.

Zoltan Tiroler 171219

 

 


Post date: 2017-12-19 08:32:13
Post date GMT: 2017-12-19 08:32:13
Post modified date: 2017-12-20 11:14:24
Post modified date GMT: 2017-12-20 11:14:24

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com