This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Fri Jun 14 21:28:15 2024 / +0000 GMT

Svidande fiasko för USA:s planerade kupp 15N
Svidande fiasko för USA:s planerade kupp 15 november

Igår skulle ”diktaturen störtas” enligt Miami Herald. Under flera veckor har stämningen haussats upp från anti-kubanska krafter i, och utanför Kuba. Det officiella USA har gjort ett 30-tal uttalanden till stöd för de planerade regeringsfientliga demonstrationerna. Demonstrationer i ett annat land. EU uppmanade sina diplomater att följa med i dem osv.

Från Miami har ön överösts med meddelanden på sociala medier, varav en stor del falska konton. Twitter har ställt upp i den massiva propagandan. Uppmaningen sedan veckotal var: ”alla ut på gatan!” Många av meddelandena från Miami uppmanade till våld och till och med inbördeskrig.

Under dessa veckor har de nära banden mellan organisatörerna i Kuba och USA blivit allt klarare. Likaså stödet till dem från terrorister i Miami. Få kubaner, även om de är kritiska till regeringen, vill ställa upp för stormakten i norr. Det är huvudanledningen till att manifestationerna inte bara blev ett fiasko – de uteblev! Om man ni inte ska räkna en handfull personer som gapar och skriker. Jo, det var faktiskt en del manifestationer. Det var ungdomar som genomförde olika aktiviteter till stöd för revolutionen.

Reuters rapporterar att ”demonstrationerna föll platt”. Miami Herald har inte ens med händelserna, eller bristen på händelser, i sina topprubriker. Trots det upprepar talespersoner för Vita Huset att stödet till regim-förändring kvarstår.

Svenska medier skapar demonstrationer där inga demonstrationer finns:

SvD, AB, GP, DN med flera publicerar ett foto med mycket folk som demonstrerar. Men fotot är från i somras och visar kubaner som demonstrerar till stöd för socialismen!

SvT talar om ”stora demonstrationer” som ”kvävdes” (!) Intressant med dessa orakel som vet vad som skulle hänt om… Och SvT skriver att ”beväpnad polis patrullerar gatorna i Havanna” och visar en fredlig bild på fem poliser som promenerar i bredd på den stora gågatan El Prado i Havanna. Tre av de fem är kvinnor. De går i vanliga polisuniformer och någon tung beväpning, i stil med polisen i Chile, USA, Colombia, har de inte. Men man ser att tre av dem har batonger. I övrigt ingenting. Tung beväpning? SvT kunde väl också ha ljugit med fotot för att få lite mer trovärdighet?

I DN spyr deras skrivkulie Brandao Jönsson i Rio sin galla över Kuba och rapporterar om demonstrationer dagen innan de ens skulle genomföras. Samma sak gör den ökände Lars Palmgren i Dagens Arena. USA avsätter årligen en rejäl summa pengar till medier i Europa för att skriva skit om Kuba. Man kan ju ha sina funderingar om vem som får dessa pengar när man läser herrarna Brandao och Palmgren.

Idag slickar kontrarevolutionen sina sår i Miami, Madrid och Stockholm. Imorgon hittar de på nya jävulskap mot Kubas befolkning.

Zoltan Tiroler 211116

SLUTSPURT I KANYLKAMPANJEN –

”1 MILJON KANYLER TILL KUBA!”

HJÄLP TILL ATT NÅ MÅLET FÖRE NYÅR!

Vi driver vi kampanjen ”en miljon kanyler till Kuba”, för att stödja Kubas vaccinationsarbete i, och utanför, Kuba.

Kubas vaccination av sin befolkning är ett slag mot USA:s förlamande blockad som försöker tvinga kubanerna ner på knä.

GE ETT BIDRAG! Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

Ta ett steg till och bli en del av solidaritetsrörelsen!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

 

 


Post date: 2021-11-16 15:53:17
Post date GMT: 2021-11-16 14:53:17
Post modified date: 2021-11-16 16:00:20
Post modified date GMT: 2021-11-16 15:00:20

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com