Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/usas-flagranta-inblandning-i-venezuela-trappas-upp-och-oppositionens-ratta-ansikte/
Export date: Sun Nov 28 9:06:56 2021 / +0000 GMT

USA:s flagranta inblandning i Venezuela trappas upp. OCH: Oppositionens rätta ansikte.
Den ökända US-amerikanske toppdiplomaten Roger Noriega, med nära band till Trump, kräver hårdare tag för att störta Maduro i Venezuela. De alternativen som finns att tillgå enligt Noriega är en militär intervention eller en statskupp.

I en artikel i New York Times “Out of Good Options for Venezuela” menar Noriega att Trump måste agera för att påskynda en ”maktöverföring” och att grannländerna (läs Colombia, Brasilien, Argentina) måste bistå oppositionen med ”moraliskt och materiellt stöd”.

Noriega, som varit aktiv diplomat sedan Reaganadministrationen, nämner också som ett alternativ för att få bort Maduro att militärerna ”återställer den demokratiska ordningen”, dvs genomför en statskupp. Dock måste oppositionen garantera militärerna och sina anhöriga att de inte ska drabbas av repressalier när ”ordningen är återställd”. Noriega uppmanar oppositionen att redan nu utse en ledare som ska ta över när Maduro störtas.

NordicVene 180516

Den venezolanska oppositionens rätta ansikte

Noé Pernia, venezolansk journalist bosatt i Madrid, visade för några dagar sedan vilken människosyn och känsla för humanitet den anti-chavistiska högern har.

Pernia, som medarbetar i tidningar som spanska dagstidningen La Razon, publicerade på Twitter ett skämt som gjorde narr av chavister/ regeringsanhängare som brändes till döds av fanatiska regeringsmotståndare förra året. Vi minns: fler än 20 människor brändes ihjäl.

Det är fallet med Orlando Figuera, en yngling på 21 år, som på grund av sitt utseende – svart och fattig - omringades av en fascistmobb, som knivhögg honom, misshandlade honom och satte eld på honom. Efter lång och utdragen plåga dog Orlando.

Vi har inte kunnat läsa ett enda ord av kritik i spanska medier om detta, och liknande, uttryck för hat från en journalist.

Samtidigt så döms och straffas twittrare till fängelse i samma Spanien. Men det handlar förstås om vänsteranhängare. Till mediernas gillande och jubel.

Cubainformacion 180413 (med källhänvisningar i originalet)

YouTube Video: YouTube.com/watch?v=2KL0TW2bh58 1

Links:
  1. http://www.youtube.com/watch?v=2KL0TW2bh58
Post date: 2018-05-16 17:35:05
Post date GMT: 2018-05-16 16:35:05

Post modified date: 2018-05-16 17:35:05
Post modified date GMT: 2018-05-16 16:35:05