This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Wed Jul 24 21:01:11 2024 / +0000 GMT

”Vi är små jättar i en värld där grymhet och hyckleri råder”
”Vi är små jättar i en värld där grymhet och hyckleri regerar”

Tal av Kubas president Miguel Diaz-Canel vid de karibiska staternas toppmöte, Caricom. (nedkortat)

Vi är små nationer som står inför enorma utmaningar. Vi tvingas leva i en värld som är orättvis och ojämlik. I en värld som prioriterar framgångar och fördelar för de mest utvecklade, drabbas våra folk och våra ekonomier hårdare av effekterna av pandemin.

Vi lever i en värld som kräver mer solidaritet, samarbete, enhet och att vi förenar våra krafter. I Kuba arbetar vi efter en nationell plan som stöder hälsovårdssystemet, den vetenskapliga utvecklingen och folkets ansvarsfulla deltagande. Allt det gör det möjligt att skapa och tillämpa effektiv hantering av Covid-19.

Viktiga framgångar i bioteknologi och egen produktion av mediciner har främjat bekämpandet av pandemin med synliga resultat. Samtidigt arbetar våra vetenskapsmän intensivt med fyra vaccinkandidater som befinner sig i stadiet av kliniska försök.

I enlighet med våra traditioner av solidaritet svarar vi så långt det är möjligt positivt på förfrågningar om stöd från vår hälsovårdspersonal. Jag vill tacka för det förtroende som våra 681 specialister som anslutit sig till bekämpandet av Covid-19 i Karibien fått.

USA-regeringens ursinniga kampanj mot vårt hälsovårdsbistånd, som berövat flera latinamerikanska folk tillgång till hälsovård, kan inte hindra vårt samarbete med broderländerna i Karibien. Det har uppnåtts samtidigt som den orättfärdiga belägringen intensifierats och samtidigt som öppen inblandning i Kubas angelägenheter sker för att stimulera, finansiera och leda olagliga handlingar på vårt territorium i försök att till varje pris försöka framkalla social och politisk instabilitet…

Vi är beredda att dela våra erfarenheter, bidra med rådgivning inom epidemiologi och fortsätta att erbjuda stipendier inom medicin och andra områden. Idag har vi 741 karibiska stipendiater i vårt land. 2 048 läkare, tekniker, sjuksköterskor, idrottstränare, ingenjörer och kubanska lärare samarbetar i 19 karibiska länder och territorier och är beredda att fortsätta arbetet inom de områden där det behövs…

Jag vill ännu en gång tacka för respekten och solidariteten i Karibien i relation till vårt land. Vi är små jättar i en värld som regeras av grymhet och hyckleri. ..

Vi försvarar solidaritet och samarbete som nödvändiga krafter för att gemensamt möta de stora hot och utmaningar som vi står inför.

Granma 201208 (nedkortat)

Díaz-Canel: Somos pequeños gigantes en un mundo donde imperan la hipocresía y la crueldad

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer, samt från vanligt folk på ett slut på blockaden. Likaså växer kravet, inte minst i länder där de kubanska medicinska läkarbrigaderna arbetar, att Henry Reevebrigaderna ska tilldelas Nobels Fredspris 2021! Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!        

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Fredspriset: SKRIV DITT NAMN MED UPPMANINGEN ATT NOBELS FREDSPRIS 2021 SKA TILLDELAS DE KUBANSKA MEDICINSKA LÄKARBRIGADERNA, HENRY REEVE!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Bort med blockaden: SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Ekonomiskt bidrag: OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72

 

 

 


Post date: 2020-12-14 14:22:26
Post date GMT: 2020-12-14 13:22:26
Post modified date: 2020-12-14 14:22:26
Post modified date GMT: 2020-12-14 13:22:26

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com