This page was exported from Svensk-Kubanska Föreningen [ https://svensk-kubanska.se ]
Export date: Fri Jun 14 20:55:03 2024 / +0000 GMT

VM i undervattensfotografering i Varadero 9-14 oktober
VM i undervattensfotografering i Varadero, Kuba

Den 9–14 oktober kommer den 19:e upplagan av VM i undervattensfotografering att äga rum i Varadero, meddelade arrangörerna idag vid en presskonferens och bekräftade närvaron av cirka 60 fotografer från nästan tjugo länder.

Yadira Ramírez Morera, kommunikationsdirektör vid Kubas turistministerium, som organiserar evenemanget som också omfattar det femte världsmästerskapet i undervattensvideo, sade att mästerskapet sponsras av Confederación Mundial de Actividades Subacuáticas (CMAS) och att anläggningarna på orten är redo att ta emot tävlande, domare och andra deltagare.

Fotografer och filmare från bl.a. Sverige, Finland, Norge, Spanien, Portugal, Frankrike, Italien, Belgien, Slovenien, Tyskland, Argentina, Chile och Brasilien kommer att finnas på plats Kubas främsta badort.

Francisco Ferrera, CMAS representant på Kuba, förklarade att varje land deltar med två fotografer och två kameramän, utvalda i sina respektive nationella mästerskap; deltagarna har vunnit flera internationella priser och har många anhängare över hela världen.

Han meddelade att det finns förutsättningar för att genomföra ett säkert evenemang, med båtar, platser på upp till 30 meters djup, assisterande dykare och mellan 50-55 minuter för nedsänkning i det transparenta vattnet på Hicacoshalvöns nordkust.

Ferrera erkände sin tillfredsställelse över att det för första gången på Kuba kommer att äga rum ett möte av denna omfattning, där tre domare kommer att utse finalisterna i fyra kategorier och ytterligare tjugo domare kommer att avge utlåtanden online för att utse vinnarna.

Ecotur är en mottagande byrå för mästerskapet, och Francisco Longini, chef för evenemang och incitament på Ecotur, specificerade ett tredagarsprogram med tävlingar, med invigning den 9 oktober, klockan tre på eftermiddagen, i loungen på hotellet Meliá Internacional, och avslut på samma plats och tid, den 14 oktober med en kulturell föreställning.

Longini berättade att de också erbjuder attraktiva paket till dem som är intresserade av att komma till en av världens bästa stränder under dessa dagar, och valfria paket som inkluderar utflykter till Havanna, Ciénaga de Zapata, Cienfuegos, Trinidad och Cayo Largo del Sur för deltagare som föredrar en rundresa efteråt.

Fabián Álvarez, från provinsen Camagüey, och Julio Ruiz, från Matanzas, ingår i det lag som kommer att representera Kuba, utvalda vid det nationella mästerskapet som ägde rum vid det internationella dykcentret Punta Perdiz i Ciénaga de Zapata i maj förra året.

I Varadero har vattensporterna en dominerande plats. De som älskar dykning, snorkling, surfing, vindsurfing, segling m.m. utnyttjar det klara vattnet för att utforska korallreven, det marina livet och grottorna som finns i djupet.

Bárbara Vasallo/ACN, CubaSí 230823 / cv

Varadero acogerá Campeonato Mundial de Fotografía Submarina

 

 


Post date: 2023-09-09 18:51:26
Post date GMT: 2023-09-09 17:51:26
Post modified date: 2023-09-09 18:51:26
Post modified date GMT: 2023-09-09 17:51:26

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com