Svensk-Kubanska Föreningen
https://svensk-kubanska.se/bocker/
Export date: Fri Dec 3 10:54:05 2021 / +0000 GMT

Böcker och broschyrer


Högaktuell ny bok! Fantastisk läsning!


Kubas omställning till ekologisk hållbarhet - 3:e omarbetade upplagan


Av: Jan Strömdahl


Skynda dig att beställ från Kansliet! Efterfrågan är stor!


 


Pris: 100 kr plus frakt

Högaktuell bok! Fantastisk läsning!


Kubas läkare – Ut till världens alla hörn


Av: Louise Österlin, 2021


Allt om hur Kuba hjälper behövande i kampen mot covid-19 pandemin, över 40 länder! Kubas 60 år av medicinskt bistånd runtom i världen. Henry Reeve brigaderna, kampen mot ebola i Västafrika, gratis ögonoperationer, Kubas katastrofbistånd vid orkaner, jordbävningar, epidemier och mycket mer

248 sidor, rikt illustrerad med foton och kartor.

Skynda dig att beställ från Kansliet! Efterfrågan är stor!


Tomas Widén, e-folket och redaktör för Tidskriften Kuba, säger:

“Louise Österlins nya bok är en ypperlig redogörelse för Kubas internationalism och humanism. Boken beskriver de medicinska biståndsinsatsernas omfattning sedan revolutionens seger 1959, Boken är rykande aktuell och presenterar informationer som undanhålls i de flesta stora medierna I Väst.”

Pris: 120 kr plus frakt

Nya Grundlagen nu ute till försäljning! Beställ i vår butik!


Republiken Kubas Grundlag av år 2019

24 februari 2019 röstade 87 procent av kubanerna ja till sin nya vidareutvecklade Grundlag.

Utöver Kubas lagtext har Svensk-Kubanska Föreningen en inledning som beskriver hur kubanerna har involverats i grundlagsdiskussionerna. Mycket har tillkommit i Grundlagen sedan den ursprungliga från 1976. I boken finns också en uppsats och en utförlig kronologi som sätter in Kubas nya Grundlag i sitt historiska sammanhang.

Rikt illustrerad med fotografier och kartor.

Pris: 80 kr plus frakt
Ny bok februari 2019

Broderländer – Systerfolk  Om Kuba och Afrika

Kuba har engagerat sig i sina broderländer och systerfolk i Afrika sedan början av 1960-talet. För 30 år sedan vanns Kubas och Angolas seger vid den lilla staden Cuito Cuanavale i Angola. Det var en seger som ledde till Angolas och Namibias självständighet, frigivningen av Nelson Mandela och apartheidregimens fall i Sydafrika. Relationerna mellan världens länder och folk måste inte alls bygga på strävan efter makt och kontroll över råvaruresurser. Kubas relationer med Afrika bygger på ömsesidighet och äkta solidaritet.

Pris: 80 kr plus frakt
Ny broschyr om miljön på Kuba 2018!

Rädda världen - vi vill leva kvar

En liten beskrivning av vad som gör Kuba till ett av de få länder på jorden som trots ett högt HDI (Human Development Index, en sammanvägning av förväntad livslängd, utbildningsnivå och BNP) lever av endast ett jordklot. Samtidigt erbjuder man sina medborgare utbildning och hälsovård – gratis!
Text: Maria Sandblad, Foto: Jan Strömdahl

Pris: 20 kr plus frakt

 

 
Ny upplaga 2017!

Historien skall frikänna mig

Fidel Castros berömda försvarstal 1953 som blev program-förklaringen för Kubas revolution. Specialskrivet förord av Fidel Castro till den svenska upplagan.
Utgiven av Svensk-Kubanska Föreningen

Pris: 60 kr plus frakt

 

 
Che på svenska

Texter av Ernesto Guevara
Ches tal och artiklar. Ideologen, gerillakämpen, ministern, internationalisten, människan. Inledande texter om Che Guevara.
272 sidor i A5-format. Ett fyrtital fotografier. Bokens utgivning möjliggjord genom solidariskt ekonomiskt stöd från Brödet & Fiskarna och Emmaus Björkå.
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen, 2006

Pris: 20 kr plus frakt

Läs mer på Che Guevara-sidan 1
Kuba har USA inte lyckats kuva

Läs om mer än 50 år av ekonomisk, politisk, kulturell och vetenskaplig USA-blockad mot Kuba, parad med spioneri, terrorism, psykologiskt krig och hatpropaganda. Men också om hur Kuba genom alla år framgångsrikt försvarat sig och utvecklat sitt samhälle. Boken är rikt illustrerad och är i A4 format med 108 sidor. 2:a upplagan, 2015

Pris NU: 60 kr plus frakt.

Ladda ner boken gratis 2 (Första upplagan, pdf)

 

 
KUBA
en annan värld är möjlig 
200 sidor! Boken ger en mängd fakta om Kuba och beskriver landets utveckling och historiska bakgrund.Med kapitel om kulturen, folkmakten, valsystemet, utbildningen, hälsovården, ekologiskt jordbruk och mycket mer.SLUTSÅLD, finns endast digitalt.Läs innehållsförteckningen och ladda ner valfria kapitel 3
Hälsa åt alla Kubas hälsovård och hälsovårdsinsatser i världen

Boken ger en ingående beskrivning av Kubas hälsovård, katastrofberedskap och solidaritetsinsatser. Mycket fakta om t.ex. familjehälsovården, vaccinationsprogram, läkemedelsforskning m.m. Boken har färgomslag och över 50 färgbilder. Många av dem från en av föreningens resor till Kuba för hälso- och sjukvårdsintresserade.

Pris NU: 20 kr plus frakt. (slut på kansliet)
Ladda ner boken 4

 
Olivgrön solidaritet – Kuba om Kuba

Häftet är en översättning av valda delar ur Ocean Press bok Changing the History of Africa. Den handlar om Kubas insatser i Afrika och med tonvikt på försvaret av Angola samt bidraget till Namibias befrielse. Tyngdpunkten ligger på perioden 1975 till 1988.
72 sidors häfte i A4 format. Klammerhäftad broschyr. Illustrerad. Utgiven av medlemmar i Afrikagrupperna, UBV och Svensk-Kubanska Föreningen i Eskilstuna, 2002.

Pris NU: 30 kr plus frakt - (Slut på kansliet)

 

 
Svarta Nejlikan

Harald Edelstam - en berättelse om mod, humanitet och passionDiplomaten Harald Edelstam handlade alltid i första hand som medmänniska, i andra hand som diplomat. Vad drev honom, och varför var han så hemlighetsfull om sina insatser? Mats Fors tecknar ett porträtt av en man som ständigt, och med fara för sitt eget liv, rörde sig i händelsernas centrum - i andra världskrigets Berlin, i det av Nazityskland ockuperade Norge, i stalinismens Polen, folkmordets Indonesien, dödsskvadronernas Guatemala och i militärjuntans Chile.Pris NU: 60 kr plus frakt (slut på kansliet)
Kubas omställning till ekologisk hållbarhet

Aktualiserad nyutgåva av boken som beskriver Kubas omställning av jordbruk, vattenbruk, energi, bostäder, transporter och avfallshantering. Vad kan vi i Sverige lära av ett land som inte konsumerar mer än vad vårt enda jordklot klarar av och ändå uppnår mycket högt levnadsnivåindex enligt FN?

Utgiven av Jan Strömdahl på Långholmen förlag. Finns även att köpa på Söderbokhandeln i Stockholm, Götgatan 37.

Pris NU: 50 kr plus frakt

 
English version

The book explains why Cuba is the only sustainable country in the world in terms of ecology and human development.

Slut i lager

Läs mer/Read more 5

 

 
Loggbok Kuba - spanska

Diario de la vuelta a Cuba en catamarán

De la navegación de Jan Strömdahl alrededor de Cuba y la Isla de la Juventud en el catamarán Adara, Cienfuegos, del 26 de diciembre 2016 hasta el 17 de abril 2017.

Pris NU: 50 kr plus frakt (slut på kansliet)

 

 

Links:
  1. http://svensk-kubanska.se//?page_id=3076
  2. /cubava/pdf/2015/Blockadboken.pdf
  3. http://svensk-kubanska.se//kuba-en-annan-vrld-r-mj lig/
  4. http://www.svensk-kubanska.se/kubabutiken/sidor/ha lsoboken.pdf
  5. http://www.svensk-kubanska.se/cubava/sidor/arkiv_2 015.html#Transition
Post date: 2020-10-28 08:47:38
Post date GMT: 2020-10-28 07:47:38

Post modified date: 2021-10-13 21:37:01
Post modified date GMT: 2021-10-13 20:37:01