BÖCKER OCH BROSCHYRER

Rummet och själen HAVANNA

Av Anders Rising

Slutsåld!!

Inbunden bok.

Wahlström & Widstrand 2001, 164 sidorisbn 9146182071

Obs! Att boken innehåller en CD

Pris: 100 kr plus frakt

Bryt USA:s blockad mot Kuba!

Av: Louise Österlin, augusti 2022

Under 60 år har USA utsatt Kuba för en brottslig ekonomisk, politisk och kulturell blockad och med repressalier tvingat andra länder att delta. Genom alla år har Kuba framgångsrikt försvarat sig och kämpat för sin rätt att självständigt välja sin egen väg. Zoltan Tiroler, ordförande i Svensk-Kubanska, säger: ”Läs gärna denna pinfärska bok. Här finns mycket användbar och lättillgänglig kunskap.”

334 sidor, rikt illustrerad.

Pris: 120 kr plus frakt

Kubas omställning till ekologisk hållbarhet – 3:e omarbetade upplagan

Av: Jan Strömdahl

Pris: 100 kr plus frakt

Kubas läkare – Ut till världens alla hörn

Av: Louise Österlin, 2021

Allt om hur Kuba hjälper behövande i kampen mot covid-19 pandemin, över 40 länder! Kubas 60 år av medicinskt bistånd runtom i världen. Henry Reeve brigaderna, kampen mot ebola i Västafrika, gratis ögonoperationer, Kubas katastrofbistånd vid orkaner, jordbävningar, epidemier och mycket mer. 248 sidor, rikt illustrerad med foton och kartor.

Tomas Widén, e-folket och redaktör för Tidskriften Kuba, säger:

“Louise Österlins nya bok är en ypperlig redogörelse för Kubas internationalism och humanism. Boken beskriver de medicinska biståndsinsatsernas omfattning sedan revolutionens seger 1959, Boken är rykande aktuell och presenterar informationer som undanhålls i de flesta stora medierna I Väst.”

Pris: 120 kr plus frakt

Republiken Kubas Grundlag av år 2019

24 februari 2019 röstade 87 procent av kubanerna ja till sin nya vidareutvecklade Grundlag.

Utöver Kubas lagtext har Svensk-Kubanska Föreningen en inledning som beskriver hur kubanerna har involverats i grundlagsdiskussionerna. Mycket har tillkommit i Grundlagen sedan den ursprungliga från 1976. I boken finns också en uppsats och en utförlig kronologi som sätter in Kubas nya Grundlag i sitt historiska sammanhang. Rikt illustrerad med fotografier och kartor.

Pris: 110 kr plus frakt

Broderländer – Systerfolk  Om Kuba och Afrika

Kuba har engagerat sig i sina broderländer och systerfolk i Afrika sedan början av 1960-talet. För 30 år sedan vanns Kubas och Angolas seger vid den lilla staden Cuito Cuanavale i Angola. Det var en seger som ledde till Angolas och Namibias självständighet, frigivningen av Nelson Mandela och apartheidregimens fall i Sydafrika. Relationerna mellan världens länder och folk måste inte alls bygga på strävan efter makt och kontroll över råvaruresurser. Kubas relationer med Afrika bygger på ömsesidighet och äkta solidaritet.

Pris: 80 kr plus frakt

Rädda världen – vi vill leva kvar

En liten beskrivning av vad som gör Kuba till ett av de få länder på jorden som trots ett högt HDI (Human Development Index, en sammanvägning av förväntad livslängd, utbildningsnivå och BNP) lever av endast ett jordklot. Samtidigt erbjuder man sina medborgare utbildning och hälsovård – gratis!
Text: Maria Sandblad, Foto: Jan Strömdahl

Pris: 20 kr plus frakt

 

Ny upplaga 2017!

Historien skall frikänna mig

Fidel Castros berömda försvarstal 1953 som blev program-förklaringen för Kubas revolution. Specialskrivet förord av Fidel Castro till den svenska upplagan.
Utgiven av Svensk-Kubanska Föreningen

Pris: 60 kr plus frakt

 

 

Che på svenska

Texter av Ernesto Guevara
Ches tal och artiklar. Ideologen, gerillakämpen, ministern, internationalisten, människan. Inledande texter om Che Guevara.
272 sidor i A5-format. Ett fyrtital fotografier. Bokens utgivning möjliggjord genom solidariskt ekonomiskt stöd från Brödet & Fiskarna och Emmaus Björkå.
Utgivare: Svensk-Kubanska Föreningen, 2006

Läs mer på Che Guevara-sidan

Pris: 20 kr plus frakt

 

Kubas omställning till ekologisk hållbarhet

Aktualiserad nyutgåva av boken som beskriver Kubas omställning av jordbruk, vattenbruk, energi, bostäder, transporter och avfallshantering. Vad kan vi i Sverige lära av ett land som inte konsumerar mer än vad vårt enda jordklot klarar av och ändå uppnår mycket högt levnadsnivåindex enligt FN?

Utgiven av Jan Strömdahl på Långholmen förlag. Finns även att köpa på Söderbokhandeln i Stockholm, Götgatan 37.

Pris NU: 50 kr plus frakt