Logo Che
  Studera spanska på Kuba
 
 
  HEM >> Studera spanska på Kuba  

     
    Studera spanska på Kuba

Cienfuegos

Vi förmedlar kurser som håller hög klass
och är otroligt prisvärda!

Utskriftsvänlig version (PDF)

Universitetet i Cienfuegos, Universidad de Cienfuegos, har under många år erbjudit kurser i spanska för utländska studerande. Studerande från de nordiska länderna, inte minst från Sverige, har varit en stor grupp. Efter många års positiva erfarenheter fortsätter Svensk- Kubanska Föreningen sitt samarbete med universitetet. Föreningens medlemmar har rabatt på kurspriserna.

Eftersom vi förmedlar kurserna utan ekonomisk vinst är våra priser ca hälften av vad andra, vinstdrivande organisationer, tar för sina kurser!

Kurserna i spanska ges i tre olika nivåer och är alla på 4 veckor. Man läser 4 dagar/vecka, mest på förmiddagen.

Nya kurser börjar den första måndagen varje månad. De studerande får göra ett diagnostiskt prov varefter man bestämmer på vilken nivå denne kan börja – nivå I, II eller III.

Oftast är grupperna små. Man har en nära kontakt med sin lärare och dessa är vanligen lyhörda för önskemål. Flexibilitet och anpassning är utmärkande drag. Har du några speciella intresseområden eller önskemål, ange det!

En kurs kostar 256 CUC för föreningens medlemmar. (1 CUC är drygt 1 dollar). 340 CUC för icke medlemmar. Kurskostnaden betalas kontant på plats i Cienfuegos.

Svensk-Kubanska Föreningen tar en anmälningsavgift på 400 kr. Anmälningsavgiften betalas till plusgiro 40 54 11-0. Glöm inte att skriva ditt namn och ”anmälningsavgift spanskstudier Cienfuegos”!

Dessutom måste du, för att få rabatten, vara medlem i Svensk-Kubanska Föreningen. Det kostar 300 kr per år (150 för arbetslösa, studerande eller pensionärer). Betalas in på samma plusgironummer. Ange ”medlemskap”.

Andra fördelar med våra kurser är den trevliga staden Cienfuegos och att det är lätt att knyta kontakter där. Du får en bra inblick i det kubanska vardagslivet. Cienfuegos är en relativt liten stad där man känner sig säker och trygg alla tider på dygnet. Den överväldigande majoriteten av dem som studerat i Cienfuegos är mycket nöjda! Många återvänder till staden som kallas ”söderns pärla”.

Vid sidan av att plugga vid universitetet kan du hitta på andra saker att göra. Det gäller exempelvis dans och musik och idrott. Kontakter som kan hjälpa dig med det får du snart när du väl är på plats i Cienfuegos.

Visum
För att studera på Kuba behöver du ett studentvisum. De flesta åker dock till Kuba på turistvisum, som sedan byts till studentvisum i Cienfuegos. Man hjälper till med detta på universitetet. Visum söks på kubanska ambassaden i Stockholm:

Kubas Ambassad
Konsuläravdelningen
Sturevägen 9 
182 73 Stocksund
Öppettider: måndag, tisdag, onsdag och fredag 9-12
(telefon: 08 - 545 83 273 torsdagar 9-13 för korta konsultationer)
fax: 08 - 514 800 60 e-post: konsulat@kuba.se
hemsida: http://misiones.minrex.gob.cu/en/suecia
Klicka på View all > och sedan Tourist Card Visa så får du upp ansökningsblanketten plus information om vad som behövs och vad det kostar.

Inkvartering
Inkvartering ordnar du själv. De flesta studenter brukar bo i Casa Particular (registrerad privat uthyrning). Det finns ca 300 godkända Casas Particulares i Cienfuegos. Gå in på Internet, priserna varierar.
Se t.ex http://www.cuba-junky.com/cienfuegos/cienfuegos-casa- particulares-home.htm.

Resa Havanna - Cienfuegos
Buss (guagua) från Havanna till Cienfuegos avgår från Ave. 26 y Zoológico, Nuevo Vedado. 1-2 turer på morgonen och en tidigt på eftermiddagen. Bolaget heter VIAZUL och resan kostar drygt 20 CUC. (Reservation för ändringar).
Se http://www.viazul.com

Taxi från flygplatsen i Havanna till Cienfuegos kostar ca 140 CUC.


Om du bestämmer dig för att studera i Cienfuegos!
Om du bestämmer dig för studier i Cienfuegos skall ansökan snarast möjligt skickas in till vårt kansli, se nedan. De uppgifter som universitetet och Svensk-Kubanska Föreningen vill ha är:


• Förnamn
• Efternamn
• Adress
• Kön
• Födelsedatum
• Födelseland
• Nationalitet
• Passnummer
• Passets sista giltighetsdag
• Ankomst till Kuba
• Avresa från Kuba
• Önskad kurs/nivå
• Medlem i Svensk-Kubanska föreningen sedan...?
• Betalat anmälningsavgiften - när?


Om du har ytterligare frågor är du välkommen att höra av dig!

Anna-Greta Wallmark: 0703-71 97 89
anna-greta.wallmark@bredband.net

För anmälan vänligen kontakta kansliet på
08-31 95 30 eller: info@svensk-kubanska.se
PlusGiro 40 54 11-0

Välkommen att studera i Cienfuegos!
 

 

Universidad de Cienfuegos
 
 


 
  Läs mer om Cienfuegos - söderns pärla
Om Cienfuegos
 
 

 
Havanna


I Havanna finns kurser vid Universitetet. De börjar första måndagen i varje månad och kostar ca 250 CUC per månad.
Mer information och kontaktuppgifter hittar du här:
http://www.uh.cu/cursos-de-espanol

 
 

 

 

Denna plats utges av Svensk-Kubanska Föreningen

Uppdaterad: 2017-06-14