Attacker på Capitolium i USA och barnkliniker i Kuba

Foto: TapTheForwardAssist, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Följderna av attacker på Capitolium i USA och barnkliniker i Kuba

En kuban skriver på Facebook: 

USA [och deras avlönade anhängare i t.ex. Civil Rights Defenders i Sverige] kräver att alla brottslingar som på Kuba den 11 juli 2021 plundrade och vandaliserade 55 butiker, välte polisbilar, kastade sten på barnkliniker, misshandlade poliser, lärare och attackerade andra personer ska friges. De vill framställa dem som politiska fångar, som om vi vore dumma. De själva har fler än 700 åtalade för överfallet på Capitolium för ett år sedan. Det finns redan flera dömda.

 Ett år efter attacken på Capitolium i Washington: 700 åtalade, 165 är förklarade skyldiga, hittills är 71 personer dömda till fängelsestraff längre än fem år. 

Uppmaning från de ”fredliga demonstranterna” att arkebusera Kubas president.  ”Men tro inte att vi nöjer oss med det.” ”Vi förhandlar inte om våra principer”. 

 De ”fredliga demonstranterna” har varit här. USA och deras ekon tycker de t ska vara straffritt – så länge det är i Kuba.

Både stormningen av Capitolium i Washington och attacker mot barnkliniker är brott. Men Kuba kräver inte att någon Trumpistisk fånge i USA ska friges, medan USA kräver frihet för sina Trumpister, fängslade som vanliga kriminella på Kuba. Och de kommer att fortsätta att vara fängslade, och de kommer att avtjäna sina straff. I Kuba gäller inte jänkarnas lag, kubansk lag gäller, punkt och slut.

Guantánamobasen
De grövsta människorättsbrotten i Kuba begås på den av USA ockuperade Guantanamobasen. NASA sattelitfoto, wikimedia commons.

 USA:s fängelsesystem, världens största, är ökänt. Här en av landets många barnfångar. Åtskilliga är dömda att försmäkta hela livet i fängelse. 


Facebook 220108

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande, samma pg och Swish som ovan)