2:a dagen av landsomfattande protester i Bolivia

"Leve demokratin! Val 6 september" och "Regeringen Añez är tjuvar".

2:a dagen av landsomfattande protester i Bolivia

Protesterna fortsätter för andra dagen i följd i El Alto, La Paz, Cochabamba, Santa Cruz. De har dessutom utökats till Tarija, Chuquisaca och Pando.

I olika delar av Bolivia genomförs mobiliseringar och vägblockader som fortsättning av protesterna som kräver val i september. Bolivianerna kräver att valen, som redan uppskjutits tre gånger av den juntakontrollerade valmyndigheten, ska hållas i september som tidigare överenskommits.

Fram till måndag natt hade 75 vägspärrar upprättats i landet för att tvinga fram val och återupprättande av demokratin.

Det är Pacto de Unidad, Enhetspakten, som ligger bakom protesterna. Det är en folklig organisation i vilken tiotals sociala-, människorätts- och arbetarorganisationer ingår och som enats om att arbeta för en generalstrejk för kravet att valen ska hållas på det datum som fastslagits av parlamentet.

Protesterna och blockaderna växer i omfattning. Samtidigt har polismakten drabbat samman den gångna natten nära betalstationen vid motorvägen i El Alto. Sammanstötningar ägde rum och de repressiva styrkorna använde tårgas mot demonstranterna.

[Juntan vill undvika val som den kommer att förlora. Istället försöker den vinna tid och utfärdar arresteringsorder mot politiska motståndare på löpande band. Också socialistpartiet MAS, landets största, hotas av förbud].

Telesur 200804 (nedkortat)

Crece tensión en Bolivia al cumplirse segundo día de huelga

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer samt från vanligt folk på ett slut på blockaden, åtminstone under pandemin. Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!

SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN! UPPMANA ANDRA ATT GÖRA DET!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICININSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING.

Pg 23 57 15 – 0

Swish 123 182 37 72