Är Kuba extremt fattigt?

Är Kuba extremt fattigt?

”Kuba är ett extremt fattigt land där efterblivenheten visar sig i landets infrastruktur”, sade Colombias utrikesminister Claudia Blum.

Hon fick svar på tal av en spansk journalist:

”I natt sov 200 miljoner hemlösa barn på gatan. Jag kan försäkra dig om att ingen av dem är kuban, men många är colombianer.

I världen finns det många miljoner personer som inte har tillgång till hälsovård, Jag kan försäkra dig om att ingen är kuban. Enbart i Colombia saknar över halva befolkningen sjukvårdsförsäkring. Inte ens de som har det får alla gånger den bästa vård.

Det finns flera hundra miljoner analfabeter i världen. Ingen av dem är kuban, men många av dem är colombianer.

Under året har sociala aktivister dödats överallt i världen, men ingen på kubanskt territorium. I Colombia mördas de dagligen.

I regionen är Kuba ledande inom kultur, idrott, hälsa och utbildning.

Den dagen Colombia har gjort större framsteg än Kuba inom det sociala området, den dagen kan du kommentera Kuba. Under tiden kan du koncentrera dig på ditt land och fundera över Kubas storhet, jämfört med Colombia. Ett land som har alla förutsättningar att vara bäst, men som idag inte är känt för något gott.

Idag anses Colombia vara världens mest korrupta land, med flest politiska mord, med flest knarkhandlare, med flest outbildade. Colombia har regionens högsta arbetslöshetssiffror, den högsta mordfrekvensen och landets president är ett skämt som snackar skit vart han än kommer.

Kära utrikesminister, jag säger detta för att jag är en spansk journalist som haft möjlighet att vistas i Kuba, precis som jag varit och arbetat i Colombia. Att leva och arbeta i Colombia är en utmaning för en journalist. Enbart för att de utövar sitt yrke kan journalister mördas när som helst. Bara förra året mördades 36 journalister i Colombia. I Kuba mördas ingen för att han tycker annorlunda.

Om Kuba är fattigt, så är Colombia oändligt mycket fattigare.”

COLOMBIA, ODISKUTABEL VÄRLDSMÄSTARE

I början på året organiserade Pentagon och Limakartellen ett ”antiterroristfora” i Colombia. Det land som den colombianska prestigefyllda tidskriften Semana rapporterar att ”en (1) social folkledare mördas per dag i COLOMBIA 2020”! Världsmästare i statsterrorism.

COLOMBIA har flest INTERNFLYKTINGAR i världen, skrev den liberala colombianska dagstidningen El Espectador den 19 juni 2019. Världsmästare i antal internflyktingar.

I COLOMBIA pekar den liberala dagstidningen El Heraldo ut landet som världsmästare i KORRUPTION (17 januari 2020)! Världsmästare i korruption.

I COLOMBIA pekar den konservativa dagstidningen La Republica ut landet som världsmästare i kokainproduktion! (26 juni 2019). Världsmästare i kokainproduktion.

Den venezuelanske PSUV-ledaren Diosdado Cabello presenterade ovanstående colombianska uppgifter och kastade ut den logiska frågan:

– Vad säger resten av länderna i världen om det? Vad säger OAS, FN eller Limakartellen om faran av att ha en granne som Colombia? De säger ingenting, men Colombia är VÄRLDSMÄSTARE. I stället påstår de att i Venezuela återfinns Hizbollah, al Qaeda, Farc, ELN. Så genomför de ett antiterrorist-fora i Colombia för att anklaga oss för vad de själva representerar!

Dick Emanuelsson 20200203

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0