Bolivia: Kuppmakarna möter folket!

Bolivia: Kuppmakarna vet inte vad de väckt till liv!

 

Av Jorge Capelán (journalist vid 19 Digital)

 

I går tillkännagav president Evo Morales och vice president Álvaro García Linera sin avgång för att undvika ett blodbad i Bolivia, men kuppmakarna slutade inte döda och förfölja, vilket visas av de blodiga videor och bilder som cirkulerar i sociala nätverk.

 

MAS Rörelsen för socialism kan inte gå till parlamentet med en pistol riktad mot deras huvuden, med kuppmakarnas hot att döda deras familjer, för att med sin röst bedöma det som uppenbarligen är en statskupp.

 

Med sina handlingar visar kuppledarna att de inte kan kontrollera en regering som i praktiken inte har folkligt stöd. Om dessa kuppledare var övertygade om att ha stöd, skulle de ha slutat döda, tortera, stjäla och plundra och man skulle kunna kalla till nyval, vilket var vad president Evo Morales lovade innan han avgick.

 

Kuppledarna vet mycket väl att de nu har avslöjats i all dess rasism, fascism och hat, samt att det bolivianska folket massivt skulle straffa dem vid nyval. Precis som de aldrig ville lägga fram bevisen för det påstådda bedrägeriet som de hävdade, är de inte heller villiga att underordna sig folkets röst eftersom de vet att de inte är i majoritet.

 

Kuppmakarna, oförmögna och korrupta slåss redan med varandra om makten. Sociala rörelser i Bolivia reser sig och visar folks verkliga styrka. En mycket svår tid väntar Bolivias folk, dagar med blod, men att folket vet att man har mycket att försvara.

 

Nu gnuggar kontinentens reaktionära högerkrafter sina händer, men ser samtidigt åt sidan och känner kallsvett inför svaret från den folkliga jätte de har väckt.

 

Måndag 11 november 2019