Brasilien anklagar Israel för att döda barn. Kubanska medier i solidaritet med förbjudna arabiska.

Palestina. Bild: Banksy, Creative Commons

Brasilien anklagar Israel för att döda barn

Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva fördömde Israels bombningar av barn i Gazaremsan, där mer än

4 800 barn har dödats sedan offensiven inleddes den 7 oktober.

Han sade: ”Jag har aldrig hört talas om barn som prioriterade offer i ett krig; de släpper bomber där det finns barn och där det finns sjukhus under förevändningen att det finns en terrorist där”, sade presidenten under ett officiellt framträdande. Han anklagade ockupationsstyrkorna för att döda oskyldiga civila ”utan några hämningar”.

Å andra sidan bekräftade presidenten att han personligen kommer att ta emot de brasilianare och släktingar till palestinier som anländer från Gaza ombord på presidentplanet ikväll, och sa att han var mycket glad över det.

”Nu ska vi se om det fortfarande finns människor kvar på Västbanken”, sade han. Brasilien har repatrierat 1.477 medborgare sedan upptrappningen av konflikten började.

Telesur 23113 (nedkortat ZT)

Lula critica a Gobierno israelí por matar a niños en Gaza

Kubanska medier i solidaritet med nedstängda arabiska

Israeliska myndigheter godkände i måndags stängningen av den libanesiska TV-stationen Al Mayadeen och konfiskeringen av dess tillgångar på grund av att dess bevakning av den konflikt som bröt ut den 7 oktober är ”skadlig för staten Israel”. 

För sin del publicerade det libanesiska Al Mayadeen nätverket ett uttalande av Ghassan Ben Jeddou, som förklarade att ”beslutet som undertecknades av den israeliska kommunikationsministern fattades med en darrande hand” och att han ”inte vet vad frihet betyder”.

Förbudet visar hur effektivt det panarabiska nätverket är när det gäller att förmedla sanningen om händelserna i Gazaremsan, Västbanken och Jerusalem, och beskrivs som en hedersbetygelse för de anställda.

Fientligheten mot Al Mayadeens journalistiska arbete nådde hem till dess byråchef Nasser Al-Laham i det ockuperade Palestina. Där misshandlade israeliska soldater hans fru och barn och arresterade en av dem.

Också korrespondenten i det ockuperade Jerusalem, Hana Mahameed, hotades av israeliska journalister och bosättare, bland annat blev hon utsatt för ett mordförsök och hon rapporterade också att hennes privata fordon spårades. Attackerna mot antisionistiska medier och deras personal utgör en systematisk politik som syftar till att skrämma, tysta och förhindra alternativ till ”Tel Avivs” berättelse om folkmord i Gazaremsan och användning av våld på andra platser i det ockuperade området.

Cubadebate och hela IDEAS Multimedios kollektiv uttrycker vår solidaritet med den arabiska TV-stationen Al Mayadeen och dess enastående team av professionella medarbetare, som har spelat en så viktig roll under de senaste dagarna för att visa världen de israeliska grymheterna mot den palestinska befolkningen i Gaza.

Varken den israeliska regeringens censur eller bombningarna och hoten kommer att kunna tysta denna röst för sanning och rättvisa för de arabiska folken.

En kram av solidaritet och vår beundran för ert värdiga och upphöjda arbete.

Cubadebate 231113 (nedkortat ZT)

Cubadebate se solidariza con Al Mayadeen

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA OCH GAZA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72