Colombias vice-president twittrar från Kuba

Colombias vicepresident
Foto: twitter @FranciaMarquezM

Colombias vice-president i Kuba

På den första dagen av sitt besök till Kuba twittrar Colombias vice-president Francia Márquez:

”Det är en stor glädje för mig att återvända, som vice-president, till detta land dit jag en gång kom som offer för konflikten [den väpnade konflikten i Colombia] för att delta i fredssamtalen. Min kärlek kommer alltid att finnas hos detta systerland och dess underbara folk.

Jag tackar de kubanska myndigheterna som tagit emot oss med så mycket kärlek. Vi är här tillsammans med Patricia Ariza för den officiella invigningen av Havannas Internationella Bokmässa. Det är en ära för Colombia att vara hedersgäst i år, 2023.

Jag kunde inte påbörja mitt besök i Havanna utan att besöka Martin Luther King Jr. Centrat. En plats där Colombias fredssamtal kring de frågor som rör etnicitet genomfördes. Här samlas vi och träffar den afrokubanska rörelsen och andra sociala organisationer från huvudstaden.

Kuba och Colombia är två systernationer som idag breddar sina historiska relationer genom kulturen. Jag ser fram emot att hälsa på Kubas president Diaz-Canel i samband med den officiella invigningen av Havannas Internationella Bokmässa.”

Francia Márquez på Twitter 230211

HÄV BLOCKADEN MOT KUBA!

Bli en del av solidaritetsrörelsen!

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Eller skicka ett bidrag till Stödfonden

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)

Swish 123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Bidrag till insamlingen ”Mediciner till Kuba”

PG 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72