Cubaforeningen i Norge stöder ”En container till Kuba” med 100 000!

Containerloggan, som kanske borde kompletteras med fler flaggor

Cubaforeningen i Norge stöder ”En container till Kuba” med 100 000!

Svensk-Kubanskas motsvarighet i Norge, Cubaforeningen, har beslutat att skänka 100 000 norska kronor till kampanjen ”En container till Kuba!” Cubaforeningen skriver:

Kuba är hårt drabbat av USA:s 60-åriga krigföring som under de senaste åren trappats upp ytterligare. Samtidigt har Covid-19 pandemin förstärkt problemen.

Ett exempel på det är att inkomsterna från turismen, en av de viktigaste källorna till hårdvaluta, har kapsejsat så gott som fullständigt på grund av pandemin. Dessvärre kommer inte ett nytt styre i Vita Huset att i ett första skede påverka sanktionerna på ett påtagligt sätt. Därför är vår solidaritet med Kuba högst nödvändigt.

Kampanjen ”En container till Kuba!” drogs igång av Svensk-Kubanska Föreningen. Målet är att skicka en container med nödvändiga artiklar till Kuba. Containern skickas till Hoguin i östra Kuba och kommer att gynna lokala och regionala inrättningar. Kampanjen förs i samarbete med det kubanska ICAP (Kubanska Institutet för Vänskap mellan folken) och solidaritetsorganisationerna Emmaus Åkvarn, Brödet & Fiskarna i Västerås och andra föreningar inom Praktisk Solidaritet. Också Dansk-Kubanska Föreningen har anslutit sig och bidragit med donationer.

Styrelsen för Cubaforeningen, Norge 210109

Havanna under pandemin. Foto: Abel Padrón Padilla/Cubadebate

För mer information om kampanjen, och hur du kan bidra, se Svensk-Kubanskas hemsida.

Gillar du det Svensk-Kubanska Föreningen gör?

Vill du bidra till kampen mot den omänskliga blockaden?

Swisha en 20:a eller valfri summa till

123 589 0975 eller Pg 40 54 11 – 0

Ett ännu mer betydelsefullt stöd är medlemskap!

Ange namn, e-post, adress och skicka 300 kr för ett års medlemskap (150 för pensionärer, arbetslösa och studerande)