De 50 första pacemakrarna framme i Kuba! Solidariteten lever.

De 50 första pacemakrarna framme i Kuba! Solidariteten lever. Bidra du också!

Det är fantastiskt att se solidaritetsinitiativ som kampanjen ”Med handen på hjärtat” som gör verklig skillnad för patienter på Kuba. mediCuba-Europe, tillsammans med NGO Global Health Partner, förändrar liv genom inköp och distribution av pacemakers, som är avgörande för många människors hälsa och livskvalitet.

De första 50 pacemakrarna med en kammare har redan anlänt till Kuba och förbättrar livet för patienter som akut behövde dem. Detta är ett utomordentligt exempel på hur internationellt samarbete och solidaritet kan leda till konkreta och positiva resultat.

Om du vill veta mer och se videon med Manuel Vanegas, samordnare för mediCuba-Europe i Havanna, och vittnesmålen från patienternas familjer: Pacemakers para Cuba

De amerikanska och europeiska icke-statliga organisationerna MEDICUBA Switzerland, MEDICUBA EUROPE och den amerikanska organisationen Global JELZ AND PÁRNER, gjorde en donation till en vårdinrättning i Havanna som en del av kampanjen för solidaritet med Kuba. Det är viktigt att öka medvetenheten och mobilisera resurser för kampanjen ”Med handen på hjärtat”.

Kostnad för en pacemaker med en kammare: 500 euro. Kostnad för en pacemaker med två kammare: 900 euro.

Nästa leverans: 50 pacemakers med dubbla kammare beräknas skickas i mitten av juli.

Framtida leveranser: Ytterligare 30 pacemakers med dubbla kammare och 50 pacemakers med enkel kammare i slutet av sommaren.

Mål: Samla in 250 000 euro för att säkra cirka 300-350 pacemakers fram till slutet på 2024, vilket motsvarar en del av det totala behovet på cirka 1 000 pacemakers för kubanska patienter. Det bygger på att de nödvändiga pengarna samlas in.

Din donation gör en enorm skillnad och räddar liv. Varje bidrag, oavsett belopp, är värdefullt och uppskattat. Tack för ditt stöd och för att du delar detta solidaritetsinitiativ med Kuba.

”Med handen på hjärtat!” Kuba behöver pacemakers!
Var med och hjälp till!  Varenda krona går oavkortat till pacemakers!

I Sverige är det Svensk-Kubanska Föreningen som driver kampanjen. Var med att bidra!

Brådskande vädjan om solidaritet:

Kuba är i akut behov av pacemakers. Patienter tvingas stanna på sjukhus i brist på dessa livräddande enheter. En pacemaker skulle göra det möjligt för dem att återvända hem och leva ett tryggt liv igen.

På grund av USA:s blockad så vägrar tyvärr de flesta tillverkare att leverera pacemakers till Kuba. Men vår samarbetspartner MediCuba Europa har hittat ett företag som är villigt att tillhandahålla dem. Med stöd av flera solidaritetsorganisationer i Europa försöker vi tillsammans att övervinna denna kris. 

Svensk-Kubanska har hittills kunnat bidra med drygt 148 000 kr till kampanjen. 

ALLA PENGAR GÅR OAVKORTAT TILL KUBA VIA SVENSK-KUBANSKA FÖRENINGENS MEDICINKAMPANJ:

SWISHNUMMER: 123 182 37 72
PG: 23 57 15-0
MÄRK INBETALNINGEN MED ”PACEMAKER”