Framgång för Fredsloppet och Svensk-Kubanska

Fredsloppet och Svensk-Kubanska Föreningen

Fredsloppet, Sveriges största motionslopp för solidaritet, har sedan 1985 gått av stapeln i Slottsskogen i Göteborg. Det är Proletären FF som är arrangör, med Svensk-Kubanska i Göteborg som en av flera medarrangörer. I år var förutsättningarna annorlunda på grund av pandemin. PFF beslutade att, istället för loppet i Slottsskogen, köra Fredslopp på så många platser som möjligt i Sverige.

Då PFF beslutat att överskottet i år delas mellan en palestinsk kvinnoorganisation och Svensk-Kubanska Föreningens insamling till det kubanska hälsovårdssystemet, var det naturligt att Svensk-Kubanska blev aktiva medarrangörer. Ovana, och med ganska kort varsel, lyckades Svensk-Kubanska vara aktiva på ett tio-tal Fredslopp. Det var väldigt trevligt, positivt och givande.

Vi hoppas att våra erfarenheter från premiären i år kommer att resultera i fler och ännu bättre aktiviteter 2021, beroende på vad PFF beslutar. Dessutom blev resultatet rent ekonomiskt en positiv överraskning: ett överskott på 104 000 varav alltså 52 000 går till Kuba. Fantastiskt! Arrangörerna vände en svår situation till en framgång. Precis som PFF vill Svensk-Kubanska tacka alla som på olika sätt bidragit.

En annan värld är möjlig! 

Svensk-Kubanska Föreningen 201001 

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer, samt från vanligt folk på ett slut på blockaden. Likaså växer kravet, inte minst i länder där de kubanska medicinska läkarbrigaderna arbetar, att Henry Reevebrigaderna ska tilldelas Nobels Fredspris 2021! Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!        

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Fredspriset: SKRIV DITT NAMN MED UPPMANINGEN ATT NOBELS FREDSPRIS 2021 SKA TILLDELAS DE KUBANSKA MEDICINSKA LÄKARBRIGADERNA, HENRY REEVE!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Bort med blockaden: SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Ekonomiskt bidrag: OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72