Kuba bland de ”coolaste” turistmålen 2023

Viñales. Foto: cuba.travel

Kuba bland de ”coolaste” turistmålen 2023, enligt en specialiserad researrangör

Spanska veckotidningen ”Hola” ställer sig till raden av tidningar och researrangörer som framhåller Kuba som en toppdestination. Tidigare i år har New York Times, The Telegraph och TripAdvisor gjort detsamma.

Den spanska tidningen Hola har satt Kuba bland de ”coolaste” resmålen 2023 för unga resenärer som vill ”fördjupa sig i kultur och lokalt liv”.

Urvalet, som publicerades på Holas webbplats, bygger på en undersökning av företaget Weromad, som specialiserat sig på ”travel millennial”-sektorn.

Det visar att det finns ett stort intresse för att besöka tropiska destinationer där man kan leva en oändlig sommar och autentiska upplevelser.

I beskrivningen av Kuba lyfter publikationen fram ”charmen i Havanna, tobaksplantagerna i Viñales, öarna och deras magnifika karibiska stränder, det koloniala Trinidad” och möjligheten att upptäcka hur en av de bästa romsorterna i världen tillverkas: Havana Club.

Den föreslår också en rad aktiviteter, t.ex. att åka runt på Havannas Malecón i klassiska bilar, inta en mojito på den berömda Bodeguita del Medio och njuta av huvudstadens nattliv.

I Viñales bjuder Hola in dig att besöka de platser där tillverkningen av Habanos börjar, bland annat Vegas Robaina-plantagen och Francisco Donatien-fabriken. Ridning, vandring och andra oförglömliga äventyr erbjuds också.

Förutom Kuba innehåller listan destinationer som Japan, Island och Thailand, bland annat, som utgör den sista uppsättningen av sju förslag.

Taget från webbplatsen http://www.buenviajeacuba.com

Cuba entre los destinos turísticos más ”cool” este 2023, según estudio de compañía especializada de viajes