Kuba fördömer våld och terrorism

Kuba avvisar våld och terrorism

Kubas president, Miguel Diaz-Canel, förkastade det USA-finansierade våldet och terrorismen mot Kuba. Det efter att inblandning från USA påvisats i destabiliseringsförsök på senare tid. Presidenten twittrade där han fördömde aktionerna som organiserats av USA och som avslöjats av Kubas nationella television.

”Våld och terrorism är delar av planen med vilken de försöker destabilisera vårt samhälle. Legoknektarna och deras finansiärer är avslöjade”, twittrade Diaz-Canel.

I ett TV-program presenterades filmat bevis på uppmaningar till sabotage och undergrävande verksamhet Uppmaningarna kommer från USA med löften om betalning för varje attentat och möjligheter att emigrera.

I TV-programmet visade erkännanden från flera kubanska medborgare där de redogjorde för instruktioner och pengar från personer och organisationer i Florida. Uppmaningarna gick ut på att starta mordbränder i affärer, butiker och andra serviceinrättningar i Havanna. Andra mål för attacker pekades ut som fordon, vårdcentraler, skolor och Internetcaféer.

Enligt programmet så samlade en person in information om Kubas nationella elektriska nät och system. Informationen skickades till de som kontaktat honom. Uppgifterna skulle användas för att organisera attacker på systemet, samtidigt som man skulle sprida falska nyheter om elavbrotten för att skapa missnöje och irritation.

Urspårningen av ett godståg från frihandelsområdet Mariels containerterminal i maj 2019, en av de viktigaste platserna för investeringar i Kuba, står ut bland sabotagen då det verkställdes. De fyra gärningsmännen har arresterats bekräftat uppmaningarna, organisationen och finansieringen från Florida. Inblandade i fallet var terrorister av kubanskt ursprung, boende i USA, och vid namn Luis Mario Vela och Yaser Izquierdo. De har sedan tidigare ett omfattande brottsregister i sitt CV.

Sabotage mot ett godståg på väg med varor från Mariel

Prensa Latina 201202

Diaz-Canel rejects violence and terrorism against Cuba from the US

KAMPANJ, KAMPANJ, KAMPANJ!

Under pandemin skärper USA aggressionen mot Kuba och Venezuela. Allt för att framkalla desperation, nöd och död. 

Samtidigt ökar den världsomfattande solidariteten. Krav höjs från regeringar, påven, parlamentsledamöter, FN och andra organisationer, samt från vanligt folk på ett slut på blockaden. Likaså växer kravet, inte minst i länder där de kubanska medicinska läkarbrigaderna arbetar, att Henry Reevebrigaderna ska tilldelas Nobels Fredspris 2021! Hjälp till att öka trycket på USA!

Bli en del av denna solidaritetsrörelse!        

Bli medlem i Svensk-Kubanska!

Fredspriset: SKRIV DITT NAMN MED UPPMANINGEN ATT NOBELS FREDSPRIS 2021 SKA TILLDELAS DE KUBANSKA MEDICINSKA LÄKARBRIGADERNA, HENRY REEVE!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Bort med blockaden: SKRIV DITT NAMN MED KRAV PÅ SLUT PÅ BLOCKADEN!

KLICKA HÄR SÅ KOMMER DU TILL NAMNINSAMLINGEN!

Ekonomiskt bidrag: OM DU HAR MÖJLIGHET – GE ETT BIDRAG TILL MEDICIN-INSAMLINGEN! PENGARNA GÅR TILL MEDICINSK UTRUSTNING Pg 23 57 15 – 0 ELLER Swish 123 182 37 72