Kuba kvar på USAs terroristlista

Illustration: Linnaea Mallette (CC-0)

Jänkarnas höga ribba

USAs utrikesminister, som mycket entusiastiskt bedriver utrikespolitik med hjälp av lögner, har tagit ytterligare ett steg i sitt vansinniga och sjuka uppdrag att vilja kväva Kuba med hjälp av sanktioner.

Detta är cynism när den är som grymmast. Det vill säga, att hålla Kuba kvar på falska listor, baserade på skändliga anklagelser, och med det rättfärdiga gamla och nya sanktioner som riktas mot ett modigt folk som trots allt gör motstånd och bygger sin nutid och sin framtid.

I onsdags [23 mars] uteslöt president Joe Bidens regering, genom sin utrikesminister Antony Blinken, att Kuba skulle strykas från listan över länder som sponsrar terrorism. /Att Kuba hamnat där var/ ett makabert påhitt med vilket den förre presidenten Donald Trump tog farväl av Vita huset, upp till näsan i smutsen efter att ha sponsrat terrordådet att ”storma sitt eget lands Capitolium”.

Och om Trump satte upp Kuba på listan, varför skulle Biden ta bort oss från den, om den nuvarande presidenten dagligen visar tecken på att ha ingått en pakt med djävulen i sin strävan att uppnå det som andra presidenter inte har kunnat och inte heller kommer att kunna – att få Kuba att ge upp och göra det till en USA-koloni igen.

Blinken gav denna försäkran till ingen mindre än en av de mest aktiva exponenterna för den kubansk-amerikanska maffian som dominerar politiken mot ön i Florida, den republikanska kongressledamoten María Elvira Salazar.

USAs utrikesminister förklarade att den lag som antagits av kongressen fastställer ”mycket höga kriterier” för att regeringen ska kunna fatta ett sådant beslut.

”Det jag åtar mig är att om det skulle ske en översyn så skulle den baseras på lagen och de kriterier som den fastställer, vilka, som jag sa, har en väldigt hög ribba”, sade Blinken, enligt EFE.

Elson Concepción Pérez , Granma 230324 /cv

El alto listón de la infamia yanqui

Se Salazar förhöra Blinken på youtube.